ORDU - Türkiye'nin en önemli çikolata firmalarından birisi olan Sagra'da yönetimin tenkisat kararı alması üzerine 18 işçi işten çıkarıldı, sayının artmasından endişe ediliyor.

Toksöz Holding bünyesindeki Sanset Gıda'nın Ordu'daki fabrikası olan Sagra'da 18 işçinin işten çıkarılması karşısında işçiler eyleme hazırlanıyor. Son günlerde fabrikanın Ordu'dan taşınacağı yönündeki spekülasyonların ardından yaşanan tenkisat kararı, Tek Gıda-İş Sendikası tarafından da yakından takip ediliyor. Ordu kamuoyunda Sagra'dan atılan işçilerle ilgili birçok spekülasyon yaşandığını belirten Tek Gıda-İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Ali Öner, "18 arkadaşımızın iş akdi feshedildi. Burada gerekçe olarak da, fabrikadaki daralma, küçülme ve yeni makine sistemlerinin kurulması gösteriliyor. Ancak bunlar bizim kafamızdaki soru işaretlerini getirmiyor" diye konuştu.

"İŞÇİLER KIRKLARELİ'YE Mİ GÖNDERİLMEK İSTENDİ?" 

Öner, fabrikadan çıkarılan işçilere Kırklareli'deki başka bir fabrikada çalışmalarının teklif edildiğini ileri sürerek, "1720 lira brüt ücretle kalifiye olan arkadaşlarımıza depo işçiliği statüsünde iş teklifinde bulundular ve arkadaşlarımızı kabul edenlerin de 26 Ocak 2017 tarihine kadar bu kararlarını bildirmelerini istediler. Şimdi hal böyleyken, bizim bu konuda ne yapmamız gerekiyorsa yapmaya hazırız" dedi. Sagra'daki yöneticilere de seslenen Öner, "Yaptığınız işlem yanlış, gittiğiniz yol doğru bir yol değil. Asıl işiniz bu fabrikayı büyütmek ve istihdamı arttırmak olmalıydı. Bu işçilerimizin sayesinde bu fabrika ayakta kaldı ve bugünlere geldi. Gelin bu fabrikayı büyütmeye bakın, istihdamı arttırmaya bakın. Biz biliyoruz ki, bu fabrikanın gerçek kapasitesi bu değil. Kışın ortasında insanları sokağa dökmenin, bu insanların ekmeğiyle oynamanın vebalini ödeyeceksiniz. 

"TEK GIDA-İŞ AKTİF EYLEME HAZIRLANIYOR"

Tek Gıda-İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Ali Öner, Sagra'da uygulanan tenkisat kararının işçi çıkarmalarıyla devam edeceği duyumlarını aldıklarını belirterek, "Peyderpey gruplar halinde çıkışların süreceğini söylüyorsunuz. Bu kararınızı birkez daha gözden geçiriniz. Biz bu fabrikanın marka değerine zarar vermemek adına sendika olarak elimizden gelen herşeyi yapmaya çalıştık ama sizler bizimle hiçbir paylaşımda bulunmadınız. Sizleri bir kere daha sağlıklı bir şekilde düşünmeye davet ediyoruz. Eğer siz devam ederseniz biz de bir takım yaptırımlar yapmak durumunda kalacağız. Pasif eylemlerle başlayıp, aktif eylemlere dönüşen bir takım varyasyonların içerisine gireceğiz. Çünkü Sagra'nın Ordu'ya, Ordu'nun da Sagra'ya ihtiyacı var" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim