Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) 'İş'de Kadınlar Projesi'nin büyük ilgi görmesinin ardından, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOKA) teknik destek programı kapsamında bir butik çikolata projesine daha imza attı.

Proje kapsamında 30 kursiyere butik çikolata eğitimi verildiğini söyleyen OTSO Başkanı Servet Şahin, 15'er kişilik gruplar halinde oluşacak eğitim programının 12 gün süreceğini söyledi. Kursun sonunda katılımcı kursiyerlere 'Butik Çikolata Eğitim Sertifikası' verileceğini söyleyen Şahin, "Bundan önce hazırlayıp yürüttüğümüz 'İş'de Kadınlar Projesi' kapsamında butik çikolata üretimi ve tanıtımının devamı olarak bu butik çikolata üretim projesi ne ilk, ne de son olacak. Eylül ayında fındığın ve fındık mamullerinin katkı maddesi olarak kullanımı ile de tüketimini destekleyen butik çikolata, ilimizde marka haline getirilerek öncelikli olarak Türkiye'de satış ve pazarlanması için çalışmalar gerçekleştirilecek" dedi.

"ORDU TÜRKİYE'YE AÇILAN KAPI OLACAK"

Başkan Servet Şahin, "Sadece butik çikolata üretmekle kalmayacağız, aynı zamanda butik çikolatayı daha iyi nasıl tanıtır düşüncesiyle gerekli araştırma çalışmalarına da hız vereceğiz. İş'de Kadınlar Projesi'nden esinlenen 3 büyük firma çikolata fabrikası kurmayı hedeflerden, 7 kursiyerimiz de evlerinde pasta börek yapar gibi butik çikolata üretimi yaparak bütçelerine katkı sağlıyor. Biz oda olarak Ordu sokaklarının çikolata kokmasını hedeflemiştik. Bundan sonra da bu projelerle bu hedefimizi gerçekleştirme yolunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ordu butik çikolatanın Türkiye'ye açılan kapısı olacak" diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim