ORDU - CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, "Türkiye Cumhuriyeti 21. yüzyılda çiftçisini koruyamıyorsa, destekleyemiyorsa yazıktır, günahtır." diye konuştu.

Partisinin Ordu'da düzenlediği Fındık Çalıştayı'na da katılan isimlerden biri olan CHP'li Gaytancıoğlu, TMO'nun tahıl piyasasını düzenlemekle görevli olduğunu belirten Gaytancıoğlu, "Gıdanın garanti altında olması gerekir. Bir gıdanın ucuz, bol ve güvenilir olması gerekir. Tarım politikasını yönetmek ve önlemleri almak da devletin asli görevidir." görüşünü dile getirdi. Geçen yıl TMO'nun piyasaya müdahale ederek, 86 kuruştan buğday alımı gerçekleştirdiğini ancak bu sene alım yapacağına ilişkin bir açıklamada bulunmadığını dile getiren Gaytancıoğlu, bugünlerde 80 kuruşlarda seyreden buğday fiyatlarının eğer bir müdahale olmazsa 70-75 kuruşları görebileceğini öne sürdü. 

Tarımın desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Gaytancıoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti, 21. yüzyılda, 2016 yılında çiftçisini koruyamıyorsa, destekleyemiyorsa yazıktır, günahtır." diye konuştu. 
Editör: TE Bilisim