ORDU - Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma Daire Başkanlığı toplu taşıma ve ticari taksilere de el attı. Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleştirilen toplantıda Başkan Enver Yılmaz, "19 ilçesi ile birlikte Ordu Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğundaki toplu taşıma ve ticari taksi konusunda ciddi müdahaleler yapmak, radikal kararlar almak zorundayız. Bu radikal kararlar esnaf arkadaşlarımızı mağdur edecek mahiyette olmayacak" diye konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz günlerde Meclis Gündemi'ne aldığı toplu taşıma ve ticari taksilerle ilgili yönetmelik, konunun taraflarıyla birlikte masaya yatırıldı. Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Belediye radikal karar alacak ancak bu kararlardan esnaflar etkilenmeyecek. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Genel Mustafa Çöpoğlu, Ordu Esnaf ve Sanatkarları Birliği Başkanı Aydın Bostancıoğlu, Ordu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hamdi Işık, Dolmuşçular Kooperatifi Başkanı Adem Yavuz ve 19 ilçenin oda başkanları katıldı. 

Toplantıda, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından taslak olarak hazırlanan Toplu Taşıma Yönetmeliği, Servis Yönetmeliği ve Ticari Taksi Yönetmelikleri ile ilgili değerlendirmeler yapıldı, konunun muhatapları olan meslek odası başkanlarının görüşleri alındı. Başkan Enver Yılmaz, yönetmeliklerin son şeklini almasının ardından, 14 Ağustos'ta toplanacak olan Büyükşehir Belediyesi Meclis'inde konunun gündeme alınacağını belirterek, "Biz özellikle şehrin bazı noktalarına yönelik, ciddi müdahaleler yapmak zorundayız. Radikal kararlar almak zorundayız. ancak mağdur edecek mahiyette olmayacak" diye konuştu. 
Editör: TE Bilisim