Benzin ve motorin fiyatlarında bu geceden geçerli olmak üzere litre fiyatında, benzinde 1 lira 76 kuruş, motorinde ise 93 kuruş daha indirim yapıldı. Petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle dün gece de motorinde indirim olmuştu.

BENZİNİN LİTRE FİYATI 20 TL'NİN ALTINA İNİYOR

Son indirimlerle birlikte Ordu'da 23.01 TL olan motorinin litre fiyatı önce 20.81 TL'ye, yapılan son indirimle birlikte bu geceden geçerli olmak üzere 19.88 TL'ye, benzinin litre fiyatının ise 20.58 TL'den 18.82 TL'ye düşmesi bekleniyor.

EPGİS'TEN ŞAŞIRTAN AÇIKLAMA
FİYAT AÇIKLAMAYACAKLARINI AÇIKLADI

Akaryakıt fiyatlarındaki artış ve indirimleri açıklayan Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) bu akşam saat 17:10'da toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı devam ederken şok eden bir açıklama yayınladı. 

Geçtiğimiz günlerde EPGİS, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz'ın açıklamalarına Twitter üzerinden yanıt vermiş ve yeni bir polemiğin başlamasına neden olmuştu. Bunun üzerine EPGİS, 9 Mart'ta "Bugün yapılan ve iptal edilen zam hakkında hakkımızda savcılığa suç duyurusunda bulunmasını talep ediyorum. Bu zamma ilişkin resmi fiyat listeleri, resmi formülleri ilgili savcılığa teslim etmek istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı. 

Bu ifadelerin ardından bu akşam saatlerinde Twitter hesabından yaptığı ikinci açıklamada da, "Bu hafta başında sendikamız aleyhine suç duyurusunda bulunulmuş ve süreç adli makamlara intikal etmiştir. Adli sürecin selameti açısından sosyal medyada üyelerimize ve kamuoyuna fiyat duyurusu faaliyetlerine hafta başından bu yana ara verilmiştir. Kamuoyuna saygılarımızla" ifadeleri kullanıldı. 

Editör: TE Bilisim