Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, vatandaşların uzun süredir talep ettiği bir konuyu daha gündemden kaldırdı. Su fiyatlarında yapılan indirimin ardından, bu kez otopark ücretlerinde de  yüzde 33 indirime gideceklerini söyledi. Araçların uzun süre park edilmesi yerine kısa süreli park yapmayı özendirerek trafiği rahatlatmak istediklerini ifade eden Başkan Tekintaş, 3 TL olan ilk bir saat park ücretini 2 TL'ye indirdiklerini açıkladı.  

"VATANDAŞLARIMIZIN BEKLENTİSİNİ KARŞILIYORUZ"

Göreve geldiği günden itibaren vatandaşların taleplerini göz önünde bulunduran Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, "Su fiyatlarında yaptığımız indirimin ardından diğer konularda da indirime gideceğimizi söylemiştik. Vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamak için hayata geçirdiğimiz hizmetler doğrultusunda ORBEL ve diğer birimlerimizle yaptığımız değerlendirmelerin ardından Altınordu ilçemizde ilk bir saati 3 TL olan otopark uygulamasında  yüzde 33'lük bir indirim yaparak bir saatini 2 TL'ye indirdik" dedi. 

"ENGELLİ, BASIN MENSUBU, GAZİLER İLE GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARINA İNDİRİM"

4736 Sayılı Kanun'un 1'nci maddesinden muaf bulunan kişilere uygulanacak indirim ise şu şekilde olacak: Engelliler için ayrılan otopark yerinde engelli ruhsatlı araçlar, kullanıcılarının engelli kartını göstermeleri koşuluyla cadde üzeri otoparklardan günlük 2 saat olmak üzere ücretsiz, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nce onaylanan Basın Trafik Kartı sahipleri, cadde üzeri otoparklardan günlük 2 saat olmak üzere ücretsiz, gazi belgesi, gazi ve şehit yakını (birinci derece yakını) belgesi olan araç sahipleri, cadde üzeri otoparklardan ücretsiz ve açık otoparklardan günlük 2 saat olmak üzere ücretsiz faydalanacaklar.

UYGULAMA ESKİDEN NASILDI?

Otopark ücretleri daha önceki uygulamada ilk 15 dakika ücretsiz, yarım saatlik park 2 TL, yarım saat ila bir saat arası park 3 TL, 1-2 saat arası 4 TL, 2-4 saat arası 6 TL, 4-6 saat arası 8 TL, 6-10 saat arası 10 TL olarak sürücülerden tahsil ediliyordu. Özellikle işyerine otomobiliyle gelmek zorunda kalan ve ORBEL tarafından belirlenen otoparklara araçlarını çekerek 6 ila 10 saat arası duraklama yapan araç sahipler 10 TL ödemek zorunda kalıyor, gün içerisinde giriş-çıkış yaptıklarında da ilave tarife üzerinden ek ücret vermek zorunda kalıyordu. Bu da günlük minimum 10 ila 16 TL aralığında oluyor, aylığa vurulduğunda ise 250-300 lira aralığında olan özel otopark aylık ücretlerini de geçerek 450-480 TL civarlarında bir ücrete denk geliyordu. 

Editör: TE Bilisim