Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde kalıcı eserler bırakmaya çalışan Başkan Dr.Mehmet Hilmi Güler, kentte sadece katı yakıt olarak kullanılan fındık kabuğunu, bu kez hindistan cevizine alternatif olarak sunmaya hazırlanıyor.

Fındık kabuğundan 'aktif karbon' üretmek için kolları sıvayan Başkan Güler, günümüz sanayi ve teknolojisinde başta su arıtımında kullanılan, bunun yanı sıra gazların arıtımı ve saflaştırılması, gıda endüstrisi, savunma sanayi, koruyucu kıyafet üretimi, elektronik ve silah endüstrisi ile sağlık sektöründe oldukça sık kullanılan aktif karbonu Ordu'da üretmek için tesis inşasına başladı.

Bugün yapımı devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Aktif Karbon Üretim Tesisi inşaatında incelemelerde bulunan Başkan Güler, "Yakın zamana kadar tamamı ile ham madde sebepli olarak yurt dışına bağımlı olduğumuz aktif karbonu, artık hindistan cevizine alternatif olarak fındık kabuğu kullanarak Ordu'muzda üreteceğiz. Filtre sanayi başta olmak üzere gıdadan eczacılığa, petrolden madene, nükleerden otomobil sanayisine kadar pek çok alanda kullanılan aktif karbon için her yıl yüz milyonlarca dolar ithalat yapmaktayız. Açmış olduğumuz bu tesis ile hedefimiz aktif karbon ithalatında dışa bağımlılığımızı bitirmek. İlimizin istihdamına ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan tesisimizi en kısa sürede tamamlayarak hizmete alacağız" ifadelerini kullandı.

SSK ve BAĞKUR emekli maaşlarına yeni zam geldi! SSK ve BAĞKUR emekli maaşlarına yeni zam geldi!

Milyar dolarlık kazançların sağlandığı Aktif Karbon üretiminde Dünya ihracaat pazarı hakimiyeti Çin'in elinde. Çin'i sırasıyla ABD, Hindistan, Sri Lanka, Filipinler ve Belçika takip ediyor. 

Avrupa pazarında en büyük ithalatçılar Almanya, Hollanda, İngiltere, Fransa, İtalya ve Belçika.  

Editör: TE Bilisim