SİVAS - Toprak Mahsülleri Ofisi 10 lira açıkladı, Ordu Ticaret Borsası adeta devlete meydan okudu serbest piyasa fiyatı 8,5 lira dedi, ortalık karıştı.

Fındık fiyatlarında yaşanan karmaşaya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba son noktayı koydu. Beraberinde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'la birlikti bir dizi resmi ziyaret gerçekleştiren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Tv52 Haber ekibinden Tolga Mert Coşgun'un sorularını yanıtladı, ticaret borsalarını kastetti, "Piyasada spekülatör amaçlı insanlar olabilir" dedi.

2017 alım sezonuna bir iki gün önce giren TMO'nun bugüne kadar 8 tona yakın fındık aldığını vurgulayan Bakan Fakıbaba, fiyatı daha aşağıya çekmek isteyenlere müdahale edeceklerini söyledi, "Üreticilerimiz rahat olsun, çünkü gerçekten Dünya'nın bu fındığa ihtiyacı var" ihtiyacı var diye konuştu.

"FİYATI 7 TL'YE DÜŞÜRECEKLERDİ"

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin fındık piyasalarını regüle etme görevinde olduğunun altını çizen Bakan Fakıbaba, TMO devreye girmeseydi fiyatların 7 TL'ye kadar düşürüleceğini belirtti, 8,5 lira olarak açıklanan ticaret borsası fiyatlarının ise resmi olmadığını ve geri çekildiğini söyledi. 
Editör: TE Bilisim