Pek çok kesimin faydalanacağı destek paketi Altınordu Belediyesi tarafından düzenlenen lansmanla tanıtıldı. Lansman toplantısına Ordu Valisi Tuncay Sonel, Altınordu Kaymakamı Erhan Karahan, ilçe protokol üyeleri, oda başkanları ve esnaflar katıldı.

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, dev sosyal destek paketinin  Türkiye'de bir ilk olduğuna dikkatleri çekerek, pandemi sürecinde olumsuz etkilenen esnaf, işçi, üretici, sporcu, sanatçı, öğrenci, engelli bireyler, yeni bebek sahibi aileler, üretici köylü kadınlar ve yaşlılar dahil toplumun tüm kesimlerinin faydalanacağını açıkladı.

Tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Başkan Tören, "Biz Altınordu Belediyesi olarak bu hedefleri de gözeterek, pandeminin ilçemizde açtığı yaraları kapatmak, garip gurebaya ulaşmak ve bütün bunlarla beraber, vefayı yaygınlaştırarak, dayanışma ruhunu ayakta tutarak seferberlik bilinciyle hareket ettik. Bu süreci, öngörülemezi öngörülebilir hale getirerek yönettik" diye konuştu. 

"SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN BİR TANESİ"

Ordu Valisi Tuncay Sonel de yaptığı konuşmada Başkan Tören'e teşekkür etti, "Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden birini uygulayan Altınordu Belediye Başkanımız Aşkın Bey'e, ekibine bu güzel uygulamada 15 Milyonluk bir katkı sunan tüm dostlarımıza çok çok teşekkür ediyoruz. Çok hayırlı bir iş. Çok önemli bir iş. Allah razı olsun. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere de fırsat vermesin" ifadelerini kullandı. 

DESTEK PAKETİ KİMLERİ KAPSIYOR? 

Toplam 15 milyon TL'lik destek paketi kapsamında Altınordu Belediyesi'nin Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği'ne kayıtlı ve ruhsatlı kiracılar faydalanabilecek. Bu kiracılara 2021 yılında kira artışı yapılmayacak. Talep edenlerin kiraları 3 ay ötelenecek. Geçmiş kira borcu olanlar talep ederlerse kira borçlarını faizsiz 4 eşit taksitte ödeyebilecek. Ayrıca 3 ay boyunca da işgaliye ücreti alınmayacak.

Tahıl Pazarı'nda faaliyet gösteren kiracılar da kapalı kaldıkları süre boyunca 6 ay ile sınırlı olmak üzere kiradan muaf tutulacak. Kira sözleşme sürelerine artı 6 ay daha ilave edilecek. Çay ocaklarına 500 TL'lik ayni yardım yapılacak.

Genelgeler kapsamında kapalı tutulan kafe, bar, lokanta ve restoron sahiplerine, fast food işletmelerine, okul kantinleri, internet salonları, oyun salonları, kahvehaneler, çay ocakları, halı sahalar, spor salonları, bilardo salonları, düğün salonları, hamam ve sauna sahiplerine tek seferliğine 1000'er TL'lik nakdi yardım yapılacak.

Geleneksel köylü pazarında kayıtlı kadın üreticelere 500 TL nakit veya aynı bedelde ürün alım garantisi, okul servisleri, şehir ve köy minibüslerine 1'er depo akaryakıt desteği verilecek. Çiftçilerin tprak tahlilleri, meyve fidanları ve yem destekleri ücretsiz yapılacak.

DAYANIŞMA PAKETİ

Bunun yanında ihtiyaç sahibi aileler için 20 bin adet gıda ve hijyen paketi yardımı, 200 bin adet sıcak yemek yardımı, yakacak desteği, vitamin, meyve ve takviye besin desteği verilecek. Bunun yanında ihtiyaç sahibi engelliler için tekerlekli sandalye temini, evde temizlik bakım hizmetleri ve ücretsiz servis hizmeti sunulacak. 

Sağlık çalışanları için ücretsiz otopark, araç ve şoför desteği, karantina altındaki aileler için gıda, hijyen ve sosyal destek sağlanacak. Özellikle buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten nedeniyle rahatsızlık yaşayan çölyak hastaları için özel gıda paketi destekleri sağlanacak. 

EĞİTİME DESTEK

Özellikle ihtiyaç sahibi gençler ve öğrenciler için toplam 4 milyon TL tutarında tablet bilgisayar, test kitabı, internet paketi, soru bankası ve online sınav desteği hizmeti verilecek. Bunun yanında okullar dezenfekte edilecek, okul bahçeleri yeniden düzenlenecek. 

Evli olup da askere giden veya eşi çalışmalan muvazzaf asker ailelerine 2 bin TL'lik nakit desteği sağlanacak. Amatör spor kulüplerine 2 bin 500 TL, pandemi nedeniyle görev alamayan hakemlere 500 TL'lik nakit desteği verilecek. Bunun yanı sıra öksüz ve yetim çocuklara 1000'er adet mont ve bot desteği, yeni doğan bebekler için bebek bakım ürünleri paketi, cenazesi olanlara talep etmeleri durumunda ayni veya nakdi destekler sağlanacak.

Editör: TE Bilisim