(ORDU) - Ordu Valisi Seddar Yavuz, beraberinde Karayolları Samsun 7.Bölge Müdürü Kenan Keskin ve yüklenici firma yetkilileriyle birlikte yapımı süren Ordu Çevre Yolu inşaatını inceledi.
"1,6 MİLYAR LİRALIK PROJE HEYELANA TAKILDI"

İki etaptan oluşan Ordu Çevre Yolu'nun tamamlandığı zaman toplam uzunluğu 21,4 kilometre olacak. Ancak yolun ilk etap çalışmalarında tam sona gelinmişti ki, bir kısmında heyelan yaşandı. Yüklenici firma, heyelanlı bölgeyi onarmaya devam ederken, 10,7 kilometrelik ilk etabın da yüzde 95'i tamamlanmış oldu. Bugün itibarı ile Ordu Çevre Yolu için 1,6 milyar lira harcandığını belirten Ordu Valisi Seddar Yavuz, heyelan nedeniyle ciddi bir ekonomik kaybın da söz konusu olduğunu belirterek, "Maliyetle ilgili bir sıkıntımız yok. Sadece burada heyelan vesilesiyle yapmış olduğumuz hizmetlerde bir gecikme söz konusu. Yapılması gereken ne varsa hepsi yapılacaktır" diye konuştu. 
"AÇILIŞI BİR MÜDDET DAHA GECİKECEK"

Öceli Tüneli çıkışı ile Öceli-1 Viyadüğü arasındaki kesimde bir süredir heyelan yaşandığını belirten Vali Yavuz, "Teknik arkadaşların, arazinin üst kesimlerinde de bir hareketlilik olduğu yönünde tespitleri bulunuyor. Bu hareketlilikle ilgili olarak, teknik ekiplerimiz bir değerlendirme çalışması gerçekleştirecekler. Bu çalışma neticesinde ne yapılması gerektiğine karar verilecek. Onun için de uzman ekipler istişare edecek, hesaplamalarını yapacak ve buna göre yeni bir yol haritası belirlenecek. İlave herhangi bir şey gerektirmeksizin, çalışmalara devam etme fırsatımız olabileceği gibi, yolda çalışmaların bir müddet daha gecikmesi söz konusu olabilir" diye konuştu.

"500 METRELİK YOLA 65 KM'LİK KAZIK"

Karayolları Samsun 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin ve yüklenici firma yetkililerinden aldığı bilgiyi aktaran Ordu Valisi Seddar Yavuz, "Heyelanı engellemek için toplam 65 km. boyunda yapılmış beton kazıklar var. Valiliğimiz, Bölge Müdürlüğümüz, Karayolları Genel Müdürlüğümüz, Bakanlığımız en kısa sürede bu yolun açılmasını istiyor ve en az Ordulular kadar hepimiz istiyoruz" diye konuştu.
İlk etabının toplam uzunluğu 6,5 kilometre olan Ordu Çevre Yolu'nun, Perşembe Kavşağı'ndan başlayan ve Terzili Mahallesi sınırları içerisinden geçerek sahil yoluna bağlanacak olan yol güzergahında, 3 adet çift tüp tünel, uzunluğu 44 metre olan bir köprü, uzunluğu 2,5 kilometre olan 5 adet çift köprü, 2 tanesi köprülü olmak üzere 6 adet kavşak bulunuyor.
Editör: TE Bilisim