Ülke Tv'de Mustafa Yıldız'ın sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, Türkiye aleyhine skandal  tweet'ler atan ABD Başkanı Donald Trump'a sert tepki gösterdi, açıklamalarına 'hastalıklı' dedi.

"FECAAT BİR DURUM, PERVASIZ BİR KÖTÜLÜK"

Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı:

"Atılan  tweet'in mahiyetine, içeriğine baktığınız zaman elle tutulur bir tarafı yok. Kaldı ki, Dünya siyasetinin alışık olmadığı bir uslup. Yani böyle Dünya'nın en önemli meselelerini bir devlet başkanının, Amerika Birleşik Devletleri gibi Dünya'nın önemli ülkelerinden birisi olduğu iddiasındaki bir ülkenin başkanının tweet üzerinden gece yarıları aklına estiği şekliyle bir takım sözleri tweet'e yazıp ondan sonra Amerika'nın siyasetini oluşturmaya kalkması Amerika Birleşik Devletleri siyaseti bakımından da fecaat bir durumdur. O açıdan da elle tutulur bir durum değildir. İçeriği ise gerçekten bizi rencide etmiştir. Pervasız bir kötülüktür. Tanımlamak gerekirse, bunun içeriğini tanımlamak gerekirse. Bir kere her tarafından da cehalet kokan bir açıklamadır.

"TRUMP TERÖR ÖRGÜTLERİNİN USLUBUYLE KONUŞUYOR"

Türkiye'nin Kürtlerle olan ilişkisini bir şekilde anlamak istiyorsa, şunu bilmesi lazım ki, Suriye'deki, İran'daki, Irak'taki Kürt kardeşlerimizin tamamı bizim millet varlığı olarak gördüğümüz, asırlarca birlikte yaşadığımız, yanyana yaşadığımız, içiçe yaşadığımız, hiçbir problem taşımadan bugüne kadar getirdiğimiz ilişkilerimizin içerisinde olan dostlarımız, kardeşlerimizdir. Ama eğer Sayın Trump'ın Kürtler'den kastettiği PYD-PKK ki, birkaç onbin kişi en fazla bahsettiğimiz sayı bundan ibaret. Bir terör örgütü ise hiç şüphesi olmasın ki Türkiye terör örgütlerinin tamamının karşısında, tamanının varlığını tehdit olarak kabul eden bir ülkedir, ama Kürt kardeşlerimizin tamamını da bu bölgenin asli unsurları olarak gören bir ülkedir. Dostluk konuşuyorsak öyle anlaşılıyor ki, Sayın Trump terör örgütlerinin dostluğu, şivesi, uslubuyla konuşuyor. Biz de Kürt kardeşlerimizin dostu olarak konuşmaya devam edeceğiz. Aradaki temel çelişki buradadır. 

"HASTALIKLA BİR AÇIKLAMADIR"

Biraz da işin Amerikan iç siyasetiyle ilgili olduğu çok net görülüyor. Amerika'nın Suriye'den asker çekeceği açıklamasından sonra Amerikan derin devletinin bazı yerlerinden hop dur nasıl çekiyorsun eleştirilerinin geldiği bir ortamda, bu sefer ABD'de Tayyip Erdoğan ile konuştuktan sonra Suriye'den askerlerimizi çekiyoruz şeklindeki kanaatini bir şekilde Amerikan derin devletinin bazı unsurlarınca yumuşatmak bakımından Türkiye'ye saldıran bir uslupla twit atıyor. Yani neresini tutsanız elinizde kalan bir durumdur. Bu açıklama her bakımdan hastalıklı bir açıklamadır, pervasız bir açıklamadır."

Editör: TE Bilisim