ORDU - 38 yaşındaki Sıva Ustası Ali Dal, Fransa'nın Vienne kentinde yaşıyor. Aslen Afyonkarahisarlı, evli ve 3 çocuk babası. Geçtiğimiz Ekim'da Diyarbakır'da eşiyle pazar alışverişi yaptığı sırada yüzü maskeli 2 kişinin silahlı saldırısında şehit olan Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun cenaze töreninde Ordu'daki baba evini görünce,  ailesine yardım etmek istedi. Bunun için Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile görüştü. Vali Balkanlıoğlu da, şehit eşi Esra Aydoğdu'yu arayarak, gurbetçi Ali Dal'ın bağış yapmak istediğini anlattı. Esra Aydoğdu da bağışı doğacak bebeği üzerine verilmek koşuluyla kabul etti.

ŞEHİT EŞİ TAPUYU AĞLAYARAK ALDI

Gurbetçi Ali Dal, eşi ve çocuklarıyla yurt dışından Ordu'ya geldi. Ordu Valiliği'nde ilk kez görüştüğü şehit eşi 3 aylık hamile Esra Aydoğdu ile bir araya gelince, gözyaşlarına tutamadı. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun makamında düzenlenen törende Ali Dal gözyaşlarıyla bağışta bulunduğu dairenin büyük çerçeveli tapusunu Esra Aydoğdu'ya takdim etti. Şehit eşi Esra Aydoğdu, ağlamaktan tek bir kelime bile konuşamadı. Gözyaşlarına boğulan Ali Dal da, tapunun yanı sıra sıva ustası olduğu için bir de sıva işlerinde kullanılan malasını hediye etti.

DÜNYA KONUŞTU!

Gurbetçi Sıva Ustası Ali Dal'ın bu çok anlamlı davranışını bütün Dünya konuştu. Yerli ve yabancı bir çok yazılı ve görsel basın-yayın kuruluşu bu haberi tüm Dünya'ya duyurdu.
Editör: TE Bilisim