Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçını 3-0 kaybeden Liverpool, rövanş maçında Anfield Road'ta Barcelona'yı konuk etti. FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiği yarı final rövanş karşılaşmasında Liverpool, Barcelona'yı 4-0 mağlup etti ve inanılmaz geri dönüşü tamamlayarak Şampiyonlar Ligi'nde finale yükseldi.

Bu müthiş müsabaka ile ilgili Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler de, Twitter hesabından takipçileri ile "Liverpool tarih yazıyor. 2005 İstanbul finali aklıma geldi. Bakalım tarih yine tekerrür edecek mi :)" mesajını paylaştı ve ekledi, "Tarih tekerrür etti. Bu zorlu karşılaşmayı yöneten hakemimiz Cüneyt Çakır'ı da ayrıca tebrik etmek lazım" dedi.

"OHAA ŞAMPİYONLAR LİGİ İZLEYEN BAŞKANIMIZ VAR"

Bu paylaşımın ardından küçük bir izleyici Twitter hesabından Başkan Güler'e, "Ohaa şampiyonlar ligi izleyen bir başkanımız var e bu süper bişe" şeklinde yanıt verdi. Güler'in cevabı da gecikmedi: "Bizde böyle gençler"

"2005 İSTANBUL FİNALİNDE NE OLMUŞTU?" 

Liverpool'un UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Barcelona'yı unutulmaz bir maçla elemesi, akıllara geçmişteki geri dönüşleri getirdi. 

İstanbul'un ev sahipliğini yaptığı 2005 UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde İngiliz temsilcisi Liverpool ile İtalyan ekibi Milan karşılaşmıştı. İlk yarısı Milan'ın 3-0 üstünlüğüyle tamamlanan maçın ikinci yarısına farklı bir havayla çıkan İngiliz ekibi, Olimpiyat Stadı'nı dolduran İtalyanları adeta şoka uğratmış, sadece 7 dakika içinde bulduğu 3 golle skoru 3-3'e getirmişti. Finalin uzatma bölümünde iki takım da gol bulamayınca seri penaltı atışlarına geçilmiş, maçta 3-0 geriye düşen Liverpool, penaltılarda rakibine 3-2 üstünlük sağlayarak kupayı kazanan taraf olmuştu.

Editör: TE Bilisim