ESKİŞEHİR - Türkiye'nin 70'li yıllardan daha gergin bir süreçten geçtiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, günümüz Türkiye'sinin de 70'li yıllardan daha gergin bir atmosfer içinde olduğunu söyledi. İhsanoğlu, "O kadar çok tuhaf bir noktaya geldi ki, sen şusun, sen busun diyen bir idarenin altından milletimiz ötekileştiriliyor. Biz vatanımızın her tarafını gezerken halkta gerginliği gördük, korkuyu gördük. Korku var millette" diye konuştu.

"18 MİLYON FAZLA OY PUSULASI NEDEN BASILDI?"

İhsanoğlu, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 18 milyon fazla oy pusulası basıldığını belirterek, AGİT raporlarına kadar giren YSK'nın bu verileri karşısında bu pusulalar ne olacak diye sordu. 

İhsanoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Bu oy kullanma süreci içerisinde gayri kanuni davranışlara müsade etmemek lazım. Bugün, dünden beri Türkiye çalkalanıyor. 18 milyon fazla pusula basılmış ve bu AGİT gibi Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın resmi raporunda, Yüksek Seçim Kurulu'ndan aldıkları resmi rakam. 18 milyon oy fazla. Bu ne demek? Bunun hesabı sorulmalı. Bu 18 milyon pusula kimin tasarrufu altında? Nereye gidecek? Kim kullanacak? Bu sandıklara gizli bir mecradan atılacak mı? Yoksa ilçe kurullarında birleştirme safhasında mı birşeyler yapılacak? İl birleştirme safhasında mı birşeyler yapılacak?" 

"İLK TURDA İŞİ BİTİRİN"

"Onun için benim sizlerden, herkesten, Türkiye'de herkesten ricam sandık, ilçe kurulları ve il kurullarında hassas olmaktır. İlk turda oyunuzu veriniz. İkinci tura bırakmayınız. İkinci turda Türkiye'nin birliğini, üniter devlet bütünlüğünü tehdit eden hesaplar, pazarlıklar mevzu bahistir. Onun için bu işi eğer istiyorsanız, birinci turda bitiriniz." 
Editör: TE Bilisim