ORDU - Dünya'da ve Türkiye'de ilk kez Ordu'da gerçekleştirilen ve daha sonra akın akın yayılan Vosvos Şenliği'nin bu yıl 14'üncüsü düzenlenecek. Türkiye'nin her yerinden tüm vosvosseverlere açık olacak olan festival, Yason Burnu ve Turnalik yaylasında gerçekleştirilecek.

Ordu Doğa Aktiviteleri Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Şükrü Odabaşı, 26 Haziran ve 2 Temmuz 2017 tarihileri arasında yapılacak olan Vosvos Şenliği ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını belirterek, bu sene farklı gruplar tarafından 4 ayrı Vosvos Şenliği'nin düzenleneceğini söyledi.

Vosvos Şenliği'nin doğuş yeri Ordu'nun dışında Antalya, Didim ve Bursa'da da etkinlikler düzenleneceğini söyleyen Odabaşı, "1995 yılında bunu ilk başlatan tek dernek Ordu Doğa Aktiviteleri Derneği. Bu sene 14.Vosvos Festivali'ni yapacağız. Bazı gruplar için üzülerek söylemek zorundayım, sokak vosvosçuluğu da ön plana çıkmaya başladı. Bizimki tamamen tarih, doğa, turizm ve dostluk üzerine kurulu. Bu sene 100'ün üzerinde bir katılım bekliyoruz. 40 vosvosla Yason'da başlayacak. Şu anda elektrik, su, duş ve tuvaletlerle ilgili tadilatları yaptık. 28 Haziran'da da Yason'dan ayrılarak Çambaşı Turnalık Yaylası'na hareket edeceğiz" dedi. 

Ordu Vosvos Festivali, 2 Temmuz'da sona erecek.
Editör: TE Bilisim