ORDU - 9 Ocak ve 27 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan 'Ecdada Mektup' yarışmasına Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden katılım sağlanıyor. Özellikle gençlerden Çanakkale ve Sarıkamış'ı konu alan duygu ve vefa yüklü mektuplar yazmaları isteniyor. Yarışma sonunda dereceye giren gençleri ise birbirinden güzel hediyeler bekliyor. Yarışmanın amacı ise gençlerin milli ve manevi duygularını canlı tutarak tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet inancı ve idealini kazandırmak, okuyan, düşünen ve yazan gençliğin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak, nesiller arası köprülerin kurulmasını sağlamak, dilin doğru ve etkin biçimde kullanılmasını teşvik etmek, tarihi şuurunun toplumda yerleşmesi ve gelişmesini sağlamak.

Üç kategoride gerçekleştirilecek olah yarışmanın ilk kategorisini 11-14 yaş arası gençler, ikinci kategorisini 15-18 yaş arası gençler ve üçüncü kategoriyi ise 19-29 yaş gençler oluşturacak. Dolayısıyla yarışmaya 11-29 yaş arası herkes katılabilecek. 

"ORDU GENÇLİK MERKEZİ ARI GİBİ ÇALIŞIYOR"

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Ordu Gençlik Merkezi de, hem kendi alanlarında hem de Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın etkinlikleri çerçevesinde adeta arı gibi çalışmaya devam ediyor. Özellikle ücretsiz düzenlenen kurslar ve sosyal etkinlikler, Ordu Gençlik Merkezi'nin en önemli kozu. Ordu Gençlik Merkezi, şimdi de 'Ecdada Mektup' yarışmasında Ordulu 11-29 yaş arası gençleri yarışmaya katılmaya davet etmek için çaba harcıyor. 
Editör: TE Bilisim