İSTANBUL - Ordu Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde organize edilen Ordu Tanıtım Günleri, 7 Mayıs'ta başladı. Yazılı ve görsel bir çok medya kuruluşu tarafından da ilgiyle izlenen eshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi, siyasilerin de akınına uğradı. 
 
Ordu'yu her yönüyle tanıtmak, gurbette yaşayan Ordulularla sılada yaşayan Orduluları buluşturmak amacıyla, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla İstanbul Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Ordu Tanıtım Günleri" ilk günden ziyaretçi akınına uğradı. 
 
Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Üniversitesi, 19 ilçe belediyeleri, Ordu'daki meslek ve özel sektör kuruluşlarının yer aldığı Ordu Tanıtım Günleri'nde, gurbette yaşayan Ordulular sıla hasretini giderirken, misafirler de Ordu'yu ve Ordu'nun kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu. 

"FESHANE'DE ÜNLÜLER GEÇİDİ"

Ordu Tanıtım Günleri'nde ziyaretçi akınına uğrayan Feshane'de standları Şeyla Halis, Mahir İpek, Ferdi Akarnur, Yosi Mizrahi ve Şoray Uzun gibi birçok ünlü isim de ziyaret etti, hatıra fotoğrafı çektirdi. Feshane'den izlenimlerini dile getiren Şeyla Halis; "Ordu'ya hiç gelmedim ama davet olursa en yakın zamanda gelmek isterim. Buradaki atmosferden oldukça etkilendim özellikle yöresel ürünler noktasında Ordulular çok şanslı" diye konuştu. Günün değişik saatlerinde Feshane'ye gelen ünlülerden Ferdi Akarnur ise, "Ben zaten Samsunluyum. Ordu'dan Perşemben birçok dostum var. Karadenizli olduğum için yabancılık hiç çekmedim. Ordu'ya ve Ordulularla burada buluşma fırsatı bulduk. En yakın zamanda tekrar gelmek istiyorum" dedi. Mahir İpek ise, "Ordulular çok sıcak insanlar. Burada bulunmaktan ben de memnuniyet duyuyorum" şeklinde konuştu. Ünlü sinema ve dizi oyuncusu Yosi Mizrahi fındığını, yöresel güzelliklerini çok sevdiğini ve Ordu'ya daha önce geldiğini ve Feshane'de de buluşmanın keyfini çıkardığını söyledi. Şoray Uzun ise, "Babam tır şoförüydü ve Karadeniz'de Ordu'da fındık taşırdı. Bu yüzden Ordu'nun gençliğimde etkisi büyüktür. Eşim, komşularım bir çoğu Ordulu, Ordu'nun eniştesi olarak Ordu'yu çok seviyorum" dedi. 

Öte yandan Ordulu sanatçılar Gaye Aksu, Soner Arıca, Aydın Beyoğlu, Kandemir Kaytaz, Seyfettin Tomakin ve Gece Yolcuları gibi ünlü isimlerde binlirce izleyici karşısında konserler verirken, Sami Aksu ve Tuğrul Şan da ziyarete gelen ünlüler arasındaydı.
 
"PERŞEMBE ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ'NDEN KORO DİNLETİSİ"
 
Perşembe Anadolu İmam-Hatip Lisesi Korosu müzik dinletisine katılan Başkan Enver Yılmaz "Perşembe Anadolu İmam-Hatip Lisemizin, değerli yöneticileriyle müzik öğretmenimizin hem Ordu'muza hemde ulusal literatürümüze kavuşturmuş olduğu çok güzel bir değer. Biraz önce izlediğiniz, 12 farklı türkü ve müziği 9 farklı dilde sunma becerisini göstermiş ülkemizin ufkunun geleceğinin mimarı olacak bu gençlerimiz bizi onurlandırdı. Hem Ordulu, hem de Perşembeli olmaktan gurur duyduk. Böyle pırlanta gibi gençlerimiz Türkiye'mizin geleceğidir" şeklinde konuştu.
 
AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI: "İSTANBULUMUZA RENK KATTINIZ"
 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Genel Sekreter Mustafa Çöpoğlu, Genel Sekreter Yardımcıları Hikmet Yıldırım ve Bülent Civelek,  Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile birlikte Tanıtım Günleri'nde yer alan firma ve 19 ilçe belediye stantlarını tek tek ziyaret ederek katılımcılarla sohbet etti. Temurci, "Ordulu olmak çok büyük bir coşkuymuş, çok büyük bir heyecanmış. Eyüp Sultanımıza ve İstanbulumuza renk kattınız" dedi. Feshane Ordu Tanıtım Günleri'ne CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ordu Milletvekil İdris Yıldız, CHP Ordu 1.Sıra Milletvekili Adayı Seyit Torun gibi birçok siyasetçi de katıldı.

Konserlerle Ordu Tanıtım Günleri'nin bambaşka bir atmosfere dönüştüğünü ve harika bir Feshane günü geçirdikleri belirten ziyaretçiler, eğlendiklerini belirti. Konserde sahne alan sanatçılar, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'a, bütün katılımcılara ve ziyaretçilere teşekkürlerini sundu. 
Editör: TE Bilisim