ORDU - Vali Balkanlıoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtımı yapılan kömürlerin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce belirli aralıklarla analizlerinin yaptırıldığını kaydetti. Eşi vefat etmiş kadınlara, 2012 yılından itibaren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu "Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Düzenli Nakdi Yardım Projesi"yle kişi başına 2 ayda bir 500 TL olmak üzere yardım yapılmaya başlandığını vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, "Bugüne kadar ilimiz genelinde eşi vefat etmiş 8 bin 955 kadına, toplam 14 milyon 553 bin 250 TL nakdi yardım yapıldı" diye konuştu. 
Vali İrfan Balkanlıoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının diğer çalışmalarıyla ilgili de şu bilgileri verdi:

"Evinde çatı, kapı, pencere, elektrik, su tesisatı vb. sorunlar nedeniyle oturulamayacak durumda olan veya hiç evi olmayıp yeni ev sahibi olmak için Vakıflarımıza başvuru yapan ihtiyaç sahibi olduğu bizzat hane ziyareti yapılarak tespit edilen ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından da kontrolleri yapılan ailelere barınma yardımları yapılarak ailelerin insan onuruna yakışır sıcak bir yuvaya kavuşma imkanı sağlandı."
Editör: TE Bilisim