ORDU - Bu yıl 909'uncusu düzenlenen Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali'ne yaklaşık 80 bin kişinin yanı sıra, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu milletvekilleri, protokol üyeleri ile yurt içi ve yurt dışından gelen iş adamları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

"BURASI BİNLERCE ŞEHİT VERDİĞİMİZ BİR MEYDAN"
 
Ev sahibi sıfatıyla festivalde bir konuşma Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Aybastı'da düzenlenen yağlı güreşlerin Kırkpınar'dan daha eskiye dayandığını söyleyerek; "Geçmişi 1103-1105 yıllarına kadar giden Geleneksel Perşembe Yaylası şenliklerimizde sizleri ağırlamaktan onur duyuyoruz. Burası tarihi bir meydan, Danişmentlilerin savaşına şahit olan ve binlerce şehidimizi verdiğimiz bir meydan. Bu meydan şimdi de pehlivanları ağırlıyor" diyerek Perşembe Yaylası'nın tarihinden övgüyle bahsetti.
 
Başkan Enver Yılmaz'ın ardından konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da, yaylaların önemine değinerek geçtiğimiz aylarda Aybastı Perşembe Yaylası'na ve Ordu'ya dünya bazında ve ülkemizde gerek yerel gerekse ulusal basında çok sayıda gazeteci ve yazar geldiğini belirtti.
 
Festivalde, yağlı güreşlerin yanı sıra güreş ağalığı yarışı heyecan dolu anlara sahne oldu. 20 bin lira bedelle açılışı başlayan ağalık yarışında,  2011-2014 yılı festival ağalığı da yapan Ahmet Emek 176 bin lirayla yeniden güreş ağası seçildi.
 
"BAŞPEHLİVAN RECEP KARA OLDU"
 
Ağalık seçiminin ardından er meydanında başpehlivanlar boy gösterdi. 23 başpehlivanın güreştiği alanda izleyiciler coşkulu anlar yaşadı. Heyecan dolu anlara sahne olan güreşler akşam saatlerine kadar devam etti. Son olarak başpehlivanlık için Hasan Tuna ve Recep Kara yarıştı. Recep Kara'nın Hasan Tuna'yı mağlup etmesiyle güreşler sona erdi. Altın Kemer'i almaya hak kazanan Başpehlivan Recep Kara'ya ödülünü 2015 yılı Festival Ağası Ahmet Emek ve Belediye Başkanı İzzet Gündoğar takdim etti. Etkinlikler, ödüllerin verilmesi ve fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.
Editör: TE Bilisim