Özellikle Ramazan ayını fırsat bilen gıda dolandırıcılığı konusunda son günlerde aldıkları ihbar ve istihbaratları değerlendiren Altınordu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gelen şikayetler üzerine Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleriyle birlikte halk pazarlarında denetimlere çıktı.

Yapılan denetimlerde Cumartesi Pazarı ve Yeni Mahalle Köylü Pazarı'nda etiketsiz, menşeii belli olmayan ve tereyağ görünümlü 24 kilo yağ tespit etti. El konulan yağlardan sonra aynı pazar yerinde başka bir şahsın da sahte tereyağ ve bal satışı yaptığı ihbarını alan ekipler, ilgili şahsın aracında 139 kilogran menşei belli olmayan, etiketsiz ve tereyağ görünümlü şüpheli yağ ile 64 kiloluk sahte bala el koydu. 

Düzenlenen baskınlar neticesi ele geçirilen ve sahte olduğu düşünülen gıda maddeleriyle ilgili yasal işlem başlatılırken, Altınordu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaşanan olay sonrası ürün tanıtıcı etiketi olmayan ürünlerin alınmaması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Yaşanabilecek benzer  olumsuzluklara karşı da Altınordu Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne ve Altınordu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine bilgi verilmesi gerektiği hususunda bilgilendirmelerde bulundular. 

Editör: TE Bilisim