Partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 90 günün ardından ilk kez Türkiye'de de rastlanan 'Corona Virüs' vakası ve korunma yöntemleri hakkında konuştu, vatandaşlara çağrıda bulundu. 

Tüm Dünya'yı kasıp kavuran bu hastalıkla ilgili en önemli unsurun temizlik olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz hangi tedbiri alırsak alalım, yakın çevremizde bu kadar bulaşmış bir virüsten tamamen korunmak, maalesef mümkün olamadı. Ülkemizdeki vaka, Avrupa kaynaklı şimdilik tek bir örnekten ibarettir." 

"VİRÜSTEN KORUNMANIN İLK ŞARTI TEMİZLİKTİR"

"Sağlık Bakanlığımız, diğer bakanlıklarımız ve kurumlarımızla işbirliği halinde gereken koruma tedbirlerini sıkı bir şekilde uygulamayı sürderecek, nitekim yarın da dar çerçeve bir toplanıtıyı bakanlarımız ve ilgili kurumlarımızla başkanlığımda yapacağız. Vatandaşlarımızdan ricam, sağlık personelinin bu konudaki ikazlarına harfiyen uymalarıdır. Bu virüsten korunmanın ilk şartı temizliktir. Temizliği imandan cüz sayan bir inancın mensupları sıfatıyla bu da milletimiz açısınrdan işin en kolay tarafı olmalıdır" ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR VİRÜS BİZİM TEDBİRLERİMİZDEN DAHA GÜÇLÜ DEĞİL"

Özellikle yaşlı ve bünyesi zayıf bireylere de seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"Biz de geçtiğimiz Cuma gününden beri tokalaşmayı, kucaklaşmayı kesip, uzaktan selamlaşma yöntemine geçerek bu çerçevede üzerimize düşenleri yerine getirmenin gayreti içindeyiz. Sadece Türkiye'de değil, yurt dışında da. Türkiye inşallah bu sıkıntıyı herhangi bir kayıp vermeden atlatacaktır, temennimiz budur. Hiçbir virüs bizim tedbirlerimizden daha güçlü değildir. Her hastalık gibi bu virüse karşı da bireyler olarak göstereceğimiz dikkat ve alacağımız tedbirler en etkili korunma yöntemi olacaktır. Özellikte yaşlılarımızın ve bünyesi zayıf vatandaşlarımızın en azından bir müddet kalabalık yerlerden uzak durmaları gerekiyor. Milletimiz nice saldırıları, dertleri göğüslemeyi başarmıştır. Allah'ın izniyle bunun da üstesinden gelecektir. Rabbim yar ve yardımcımız olsun."

Editör: TE Bilisim