ORDU - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu'nun tanıtımı için 26 ülkeden toplam 77 yabancı gazetecinin 5-11 Kasım tarihleri arasında Ordu'da ağırlanacağını belirterek, özellikle dış turizmi hareketlendirme ve tanıtım adına bu programı gerçekleştireceklerini söyledi.

Yaklaşık 1,5 yıldır Ordu'da görev yapan ve Ordu'nun iç ve dış turizmden hakettiği payı kapabilmesi için gece gündün çalışan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu'nun "Karadeniz'in Özeti" olarak tanımlandığını ancak buna rağmen iç ve dış turizmden yeterince pay alamadığını söyledi.

Vali Balkanlıoğlu, "Dünya turizm piyasasında Türk insanı da var. Türkiye'de Karadeniz gezisi yapalım diyen insanların aklına malesef ilk etapta Ordu gelmiyor. Daha doğusu geliyor. Niye Ordu akla gelmiyor? Biz de dedik ki, Ordu'yu tanıtalım. Türkiye'de ne kadar ulusal gazete, televizyon varsa hepsini 3-5 sefer getirip Ordu'yu gösterdik. Deniz otobüslerinde, uçaklardaki dergilerde Ordu'yu gösterdik. Bütün televizyon kanallarında yayınlandı. Konumuz ise görüntüler eşliğinde Ordu'nun güzelliği" diye konuştu. 

Asıl hedeflerinin dış turizm olduğunu söyleyen Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, turizm amaçlı gelen Arap turistlerin kişi başına 3 bin Dolar'a kadar para harcadıklarını belirterek, "Biz Karadeniz'de ne varsa Ordu'da da var dedik, bu pastayı nasıl büyütebilirizin peşine düştük. Önce 25 kadar Arap gazeteciyi buraya getirdik. Ondan sonra çarşıda, pazarda Arapları görür olduk" dedi.

"77 ARAP GAZETECİ ORDU'YA GELİYOR"

Özellikle Arap turistler açısından tanıtım ataklarını daha geliştirme yolunda projeler üretmeye başladıklarını söyleyen Vali Balkanlıoğlu, bu yönde çok daha profesyonel bir planlama yaptıklarını belirterek, "Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Umman, Fas, Tunus, Cezayir, Mısır, Irak ve İran'dan en meşhur televizyonları ve yüksek tirajlı gazetelerde çalışan insanları davet ettik. 77 gazeteci Ordu'ya geliyor. Bu gazeteciler 5 Kasım'da Ordu'ya adım atıyor. 11 Kasım'a kadar da burada kalacaklar. Çok iyi ağırlayıp, çok iyi intibalarla gönderebilirsek önümüzdeki dönemde de Ordu'da bir turizm patlaması yaşanacak" dedi. 
Editör: TE Bilisim