Ordu'da yılın ilk kivisi düzenlenen 'Kivi Hasat Şenliği' ile toplandı. Ordu Valisi Seddar Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'in de katıldığı şenlikte katılımcılar yılın ilk kivisini dallarından kendi elleriyle topladı. 

Hasat öncesinde bir konuşma yapan Ordu Valisi Seddar Yavuz, Türkiye'de 17 yılda tarım, sanayi ve turizm sektörleri başta olmak üzere birçok alanda büyük değişimler olduğunu hatırlatarak, Türkiye'nin bugün Dünya'da adından söz ettiren, her alanda Dünya ile yarışan ve rekabet eden bir ülke olma yolunda hızla ilerlediğine vurgu yaptı.

Karadeniz'in toprağın verimi bakımından zengin bir bölge olmadığını ancak kritik ürünler üreterek piyasa değeri olan ve kar elde edilebilecek ürünlerin yetiştirilmesi için alanların mevcut olduğunu belirten Vali Yavuz, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) desteği ile bu yıl 100 dekarlık kivi bahçesinin bitirilmiş olacağını, kivinin de raf ömrünün uzun olmasıyla birlikte ekonomik değer açısından önemli bir ürün olduğunu vurguladı. 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler de konuşmasında, Ordu'nun Dünya'nın sayılı şehirlerinden birisi olduğunu belirterek, "Tarım olmazsa kendinizi doyuramazsanız ve doğduğunuz yerde doymazsanız. Gurbet türküleri söylemekten kendimizi kurtaramayız. Onun için yapacağımız şey doğduğumuz yerde doymak ve fazlasını da satarak zenginlikleri kazanmak" dedi. Ordu'nun kivi ve balda Türkiye ikincisi olduğunu belirten Başkan Güler, "Ordu kivisi gibi marka olan bir kivinin sadece Ordu'da değil, bütün Türkiye'de hatta Dünya'da tanınması lazım. Biz bunu fazlasıyla hak ediyoruz" dedi.

Konuşmalarının ardından Halk Oyunları Gösterisi ile devam eden Kivi Hasat Şenliği'nde, 'En İyi Kivi Bahçesi Yarışması'nda dereceye girerek birinci Fatsa'dan birinci olan Orhan Hayta, Gülyalı'dan ikinci olan Enver Sayın ve Çamaş'tan üçüncü olan İlker Tandoğan ile  'En İyi Kivili Pasta Yarışması'nda  dereceye giren Altınordu'dan Remziye Turan, Fatsa'dan Züleyha Karaoğlu ve yine Fatsa'dan Semra Ocak'a ödülleri verildi. Şenliğin sonunda tüm katılımcılar dalından kivi toplamanın tadına vardı.

Şenliğe Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Perşembe Kaymakamı Levent Yetgin, Fatsa Belediye Başkan Vekili Okyay Sarıhan, Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, daire müdürleri, ziraat odaları başkanları ve kivi üreticileri katıldı.

Editör: TE Bilisim