ORDU(TEYNELİ) - Türkiye'deki en büyük sıcak asfalt yol ihalesini yapan Ordu Büyükşehir Belediyesi, bu dev yatırımın başlangıcını Altınordu İlçesi'ne bağlı Terzili Mahallesi'nde yaptı. Burada düzenlenen törene Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Genel Sekreter Mustafa Çöpoğlu, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ak Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol, Ordu Büyükşehir Belediyesi OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, belediye yönetici ve idarecileri,vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Başkan Enver Yılmaz, asfalt programı başlangıcı öncesinde yaptığı konuşmada Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 yılı için büyük bir çalışma sergileyeceğini ve yaklaşık 800 km.lik asfalt uygulaması ile artık yol sorunlarına neşter atılacağını belirterek, "30 Mart seçimleri ile birlikte Ordu Büyükşehir Belediyesi artık fiili olarak icraatlarına başladı diyebiliriz. Terzili Mahallemizin 3 km'lik bölümünün sıcak asfalt işine dair bir sembolik törenle karşınızdayız.Türkiye'de büyükşehirler içinde Ankara, İstanbul dahil olmak üzere, en büyük sıcak asfalt yol ihalesine çıkmış Büyükşehir Belediyesi, Ordu Büyükşehir Belediyesi oldu. Tam 750 km. sıcak asfalt yol ihalesine bu hafta başı itibarı ile çıktık. Resmi süreci başlattık. Önümüzdeki günlerde takvim belli olduktan sonra inşallah kanunun vermiş olduğu süre içinde, tahmin ediyorum ki; Temmuz, Ağustos ayı içinde Ordumuzda, yerel imkanlarla yapılmış en büyük ulaşım ihalesi, Türkiye'nin Büyükşehir Belediyeleri kategorisinde en büyük yol ihalelerinden birine çıkmış olduk” diye konuştu.

"İKİ YIL İÇİNDE YOL SORUNLARI ORTADAN KALKACAK"

Hedeflerinin, 2 yıl içerisinde 750 km'lik sıcak asfaltla birlikte, söz verdikleri gibi Ordu'nun ana arterleri, grup yolları ve Büyükşehir ağının aşağı yukarı tamamına yakınını sıcak asfaltla kaplamak olduğunu söyleyen Başkan Enver Yılmaz, "Artık Büyükşehir Ordu'da, ilçe Belediyelerimizle bir sistem değişikliğine gidiyoruz. Daha önceki şekli ile sathi kaplama ve stabilize asfalt diyebildiğimiz bu yöntemi bıraktık. Tamamen karayolları standartlarına uygun sıcak asfalt yapacağız. 20 ile 30 yıl garanti vermek suretiyle Ordumuz, mahallelerimizle birlikte inşallah sıcak asfalta kavuşmuş olacak. Bu yıl itibari ile kendi bünyemizdeki 30 km'lik sıcak asfalt dışında, 260 km de yol bakım onarımı ile, totalde de yaklaşık 800 km'lik bir yol ağımızı kendi imkanlarımızla yapmaya gayreti göstereceğiz. Ama bizim için en önemlisi 750 km’lik sıcak asfalt."şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından kurban kesilerek sıcak asfalt programına start verildi. Kurban kesiminin ardından ise Başkan Enver Yılmaz asfalt finişerinin üzerine çıkarak aracı kumanda etti ve Terzili Mahallesi TOKİ yolunun belli bir kısmının ilk asfaltını dökerek 'hayırlı olması’ temennisinde bulundu.
Editör: TE Bilisim