Ayakkabıcılık sektörünün önde gelen markaları bir bir iflasa gidiyor, sektör resmen bitiyor. Türkiye'nin ünlü ayakkabı markalarından Hotiç, Yeşil Kundura, Beta Ayakkabı ve Sabo'dan sonra şimdi de 1965 yılından bu yana ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren Eser Ayakkabıcılık ve bağlı 2 şirket konkordato talep etti. Şirket Ricado Colli markası ile üretim ve ihracat yapıyordu.

İstanbul Ticaret Mahkemesi'ne yapılan baüşvurada Eser Ayakkabıcılık İthalat İhracat Sanayi ve Tic. AŞ, Eser Ayakkabı Pazarlama İthalat İhracat ve Mümessillik AŞ ve Eserkent İnşaat Yapı Turizm ve Otelcilik Limited Şti. için konkordato talep edildi. Şirket, deri erkek ve bayan klasik ayakkabı üretiminin yanı sıra, comfort ve kışlık bot çeşitleri de üretiyor, Anadolu'da bir çok ayakkabı mağazasının da vitrin ve raflarını dolduruyordu. 

SEKTÖR RESMEN BİTİYOR

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durumdan en çok etkilenen sektörlerin başında ayakkabı sektörü geliyor. Daha önce Hotiç, Yeşil Kundura, Beta Ayakkabı ve Sabo da konkordato talebinde bulunmuştu. Eser Ayakkabıcılık son dönemde ayakkabı sektöründe konkordato talebinde bulunan beşinci büyük şirket oldu. 

Editör: TE Bilisim