Fatsa Ziraat Odası Başkanlığı fındık kilo maliyetini hesaplamak için Toprak Tahlili, Kışlık Gübreleme, Kireçleme, Ahır Gübresi, Yazlık Gübreleme, Külleme Hastalığı, Fındık Kurdu, Yaprak Gübresi, Dip Sürgün Temizliği, Ot Temizliği, Hasat, Patoz ve Dal Kesimi gibi masraflar ele alınarak maliyet hesaplandı. Hesaplanan 1 kilogram fındığın maliyeti ise 15,04 TL olarak açıklandı. 

Fatsa Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, fındık rekoltesiyle ilgili açıklamalarda da bulundu. 19 ilçe ve 400 noktada yapılan rekolte çalışmalarının ardından Gürsu, "Ordu için 217 bin ton, Türkiye için 680 bin ton tahmin edilmektedir. Daha önce fındık üzerinde çeşitli oyunlar oynayarak, çiftçiyi sömürmeye doymayan ve bunun neticesinde fındık rekoltesini 815 bin ton açıklayan kurumlarında gerçeği görerek bu işin masa başında yazılarak değil de, arazide tek tek bahçelerde çalışma yapılarak tespit edileceğini görmüşlerdir. Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Tarım ve Orman Bakanlığı ve fındıkla ilgili tüm kurum ve kuruluşlar çiftçinin her zaman yanındadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin resmi kurumlarının dışındaki yapılan açıklamalara milletimizin itibar etmemesini önemle rica ederim. Çiftçimizin alın terini kimseye heba ettirmeyiz" dedi. 

Öte yandan 1 kilogram fındık maliyeti için Piraziz Ziraat Odası 16.76 TL, Altınordu Ziraat Odası da 14.20 TL olarak açıklama yaptı. 

Editör: TE Bilisim