18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107'nci yıldönümü dolayısıyla Eskipazar Mevkii'nde bulunan Ordu Şehitliği'nde çelenk sunma töreni ve anma programı yapıldı.
 
Ordu Şehitliği'ndeki anıta Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Sait İnan, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şube Başkanı Nurettin Korkmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya, Polis Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkan Vekili Bahar Yılmaz tarafından çelenk koyuldu.
 
Şehitlik özel defterini imzalayan Ordu Valisi Tuncay Sonel, "Bu topraklara canlarını feda eden, al bayrağımıza gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ecdadımızı, kahraman gazilerimizi, Cumhuriyet'in kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve hem geçmişte hem yakın tarihteki tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranlar anıyoruz. İnşallah gelecekte daha güçlü bir Türkiye uğruna hep birlikte ilerliyoruz. Rabbim birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, dirliğimize el uzatanlara, bozmak isteyenlere fırsat vermesin" dedi.
 
VALİ SONEL'DEN 'KÖPRÜ' VURGUSU: "DAHA ANLAMLI KUTLUYORUZ"

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'nci yılının bir başka anlamlı olduğuna değinen Vali Sonel, "Bu yıl Çanakkale Zaferimiz çok daha anlamlı. Bugün, Türk mühendislerimizin ve insanlarımızın yaptıkları Çanakkale Köprümüzün, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacağı bir gün. Şehitlerimizi unutmuyoruz ve gazilerimizin kıymetini biliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Ordu'da da 399 şehit ailesi ve 522 gazinin varolduğunu belirten Vali Sonel, "Onlar başımızın tacı, ne yapsak hakları ödenmez" dedi. Şehitlikte düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim okunması ve İl Müftüsü Dr.İsmail Çiçek tarafından dua edilmesiyle devam etti, kabirlere karanfil bırakıldı. 

Kutlamaların kalan kısmı ise Ordu Kültür Sanat Merkezi ve Devlet Tiyatroları Sahnesi'nde devam etti. Anma programında, Atatürk Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi ile Çanakkale Zaferi anlatıldı. 

Editör: TE Bilisim