Fındık fiyatları nedeniyle eski partisi Milliyetçi Hareket Partisi'nden ihraç edilen ve bir süre bağımsız kaldıktan sonra Demokrat Parti saflarına katılan Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, bir kez daha fındık fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"EN AZINDAN 35 TL OLMALI"

2021 yılı fındık hasatına çok az bir zaman kaldığını hatırlatan Enginyurt, "Fiyatlar hala açıklanmadı. İktidar Partisi'nin vekilleri ilçelerde dolaşıyor, belediye ziyaretleri, parti teşkilatlarında konuşuyor, ama fındık fiyatlarıyla ilgili hiçbir şey açıklanmıyor. Amele fiyatları açıklandı. Fındık toplama tarihi açıklandı, ama fındık fiyatları açıklanmadı. Biz iktidara çağrı yapıyoruz. Diyoruz ki, en azından fındığı 35 TL vererek üreticinin hakkını, hukukunu, emeğinin karşılığını koruyalım" dedi.

"İYİ FİYAT GELİRSE BOY BOY İLAN VERECEKLER" 

AK Partili milletvekillerini de eleştiren Cemal Enginyurt, "Maalesef iktidar vekillerinden ses çıkmıyor. Anlaşılan Sayın Cumhurbaşkanı'nın açıklama yapmasını bekliyorlar. Eğer fiyat iyi olursa boy boy gazetelere ilan verip teşekkür edecekler. Televizyonlara çıkıp bu fiyatı biz verdik diyecekler, ama hala üretici fındığının fiyatının ne olacağını bilmiyor" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SESLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "Sayın Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum. Sayın Cumhurbaşkanım; 8 milyon üretici sizden gelecek müjdeyi bekliyor. Fındık taban fiyatı 35 TL olmalıdır. Maliyetler gözönüne alındığında 35 TL'den aşağısı kurtarmaz, müjde vermenizi bekliyoruz. Fındık üreticisine sahip çıkmanızı bekliyoruz. Üreticinin hakkının, hukukunun sürekli savunucusu olacağınızı bir kez daha ifade ediyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim