İçişleri Bakanlığı'nın öncülüğünde Türkiye'nin 81 vilayetinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu projesi, beklenenden çok daha büyük ilgi gördü.  Özellikle COVID-19 Koronavirüs Salgını nedeniyle kendini gelişmiş olarak tanımlayan pek çok Dünya devleti, ilerlemiş yaşları nedeniyle kendi yaşlı vatandaşlarını gözden çıkarmışken, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütün Dünya'ya adete insanlık dersi veren bu uygulamayı hayata geçirdi.

Uygulamanın bir ayağı da Ordu Valiliği koordinasyonunda Ordu'da gerçekleştiriliyor. Küresel salgın nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlananan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan Ordulu vatandaşlar, daha önce sağlık için aradıkları 112 Acil Servisi, daha önce her türlü güvenlik ve ihbar için aradıkları 155 Polis ve 156 Jandarma acil yardım hatlarını artık evlerinde günlük ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla aramaya başladı. Ayrıca Ordu Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Altınordu Belediyesi ve tüm ilçe belediyeleri de kendi ekipleriyle halkın yardımına koşuyor. 

"PAYLAŞMAKTAN MUTLUYUM"

Devlet ve millet arasındaki bağların çok daha güçlenmesi ve yardımlaşma duygusunu yeniden yaşatan uygulamanın Ordu'daki sonuçlarını Ordu Valisi Seddar Yavuz, "Paylaşmaktan mutluyum" diyerek açıkladı. Twitter hesabından son durumu paylaşan Vali Yavuz, "Bugün saat 12:00 itibariyle Vefa Sosyal Destek Grupları'nın Ordu geneli faaliyetlerini paylaşmaktan mutluyum. Biz güçlü bir millet ve güçlü bir devletiz" dedi.

Ordu'da 112 Sağlık acil yardım hattına 626 çağrı geldi. 156 Jandarma acil yardım hattına ise 506 çağrı yapıldı. AFAD ve GAMER gibi merkezlere gelen çağrı sayısı ise bin 93 olurken, en fazla çağrıyı ise 155 Polis acil yardım hattı aldı, tam bin 318 kişi aradı.

Toplam 3 bin 543 çağrının geldiğini açıklayan Vali Yavuz, "Bu taleplerin 3 bin 445'ini Vefa Sosyal Destek Gruplarımız aracılığıyla yerine getirdik" dedi.

ÖĞRETMENLER DE VEFA'SINI GÖSTERDİ

Vali Yavuz, Ordu'daki Vefa Sosyal Destek Grupları'na öğretmenlerin de dahil olduğunu belirkerek, "Kıymetli öğretmenlerimiz de Vefa Sosyal Destek Grubuna dahil olup 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan ve yakını bulunmayanlara yönelik hizmetlere sahada katkı sunuyorlar" dedi.

Editör: TE Bilisim