Ordu Valisi Seddar Yavuz, sık sık sokağa çıkarak COVİD-19 Salgını'nı engellemek amacıyla ulusal ve yerelde İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar ve tedbirlerin uygulanıp uygulanmadığını bizzet kendisi denetlemeye başladı. 

Altınordu'da sık sık sosyal hareketlik, banka ve ATM önlerindeki sosyal mesafe kuralı, toplu taşıma araçlarındaki yolcu taşıma kuralları, market ve pazar yerlerinde maske takma zorunluluğu ve sosyal mesafe kurallarına uyulup uyulmadığını bizzat denetleyen Vali Seddar Yavuz, bugün de Fatsa ve Ünye ilçelerine giderek, habersiz denetimlerde bulundu.

Fatsa ve Ünye'de yaya trafiği ve sosyal hareketliliğin yoğun olduğu cadde ve sokakları gezen Vali Yavuz, market ve işyerlerine girerek, sosyal mesafe kuralına, maske kullanım zorunluluğuna uyulup uyulmadığını denetledi. Cadde ve sokaklarda bulunan banka ve ATM önlerindeki sosyal hareketliliği de denetleyen Vali Yavuz, buralarda bulunan vatandaşları sosyal mesafe kuralına uymaları ve maske takmaları konusunda uyarılarda bulundu, kuralların kati şekilde uygulanması için de ilçe kaymakamlarına talimat verdi. 

VALİ YAVUZ: "ORDU İÇİN RİSK GEÇMİŞ DEĞİL"

Denetimlerin ardından açıklamalarda bulunan Ordu Valisi Seddar Yavuz, "2 günlük sokağa çıkma yasağının ardından, dün Altınordu ilçemizde, bugün da Fatsa ve Ünye ilçelerimizde yapmış olduğum denetimlerde, maalesef sokaktaki sosyal hareketliliğin arttığını gözlemledim. Bu durum, salgınının yayılımını önleme çabalarımız açısından hiç de hoş bir görüntü oluşturmamaktadır. Sokaklardaki sosyal hareketliliğin artması, bulaşı artıracaktır. Bu zamana kadar verdiğimiz mücadeleye sekte vuracaktır. İlimiz için risk geçmiş değil. Bu hafta ve önümüzdeki hafta bizim için kritik haftalar. Zorunlu olmadıkça sokağa çıkılmaması gerekiyor. Evlerimizde izole bir şekilde bir müddet daha sabırla beklememiz gerekiyor, ama görüyoruz ki havaların ısınmasıyla birlikte bazı vatandaşlarımız sokağa çıkıyorlar, geziyorlar. Bu çok yanlış bir davranıştır" dedi.

CUMARTESİ VE PAZAR İKİNCİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANACAK

Bu hafta sonu da sokağa çıkma yasağı uygulanacağına dikkat çeken Vali Yavuz, "Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu açıklamaya göre, 17 Nisan Cuma gecesi saat 24:00'ten, 19 Nisan Pazar gecesi saat 24:00'e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Vatandaşlarımızın şimdiden zaruri ihtiyaçlarını karşılamalarını ve 2 günlük sokağa çıkma yasağı süresince evlerinde rahatça bir vakit geçirmelerini istiyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim