Ünye'de kendilerini 'Çöplükte, sokaklarda, yol kenarlarında ve barınaklarda besleme yapan gönüllü birkaç kişilik ekibiz' diyerek tanımlayan ve 'Patidostlariunye' ismiyle kurdukları sosyal medya hesabından paylaşımlar yapan bir grup genç hayvansever, bu kez Ünye Belediyesi ekipleri tarafından bir konteynere kapatılan sokak hayvanlarını görüntüleyerek kurtardı.  

Görüntüde biri genç kız, diğeri genç bir erkek öğrenci oldukları tahmin edilen 2 patisever, Ünye Belediyesi tarafından konteynera kapatılan sokak hayvanlarını kurtardı. Görüntüdeki kız öğrenci, kamera arkasından seslendirme yaparak "Hayvanları buraya kilitlemişler. Küçücük yavru çıktı içeriden. Burası alev atıyor. Arkadaşlar bu kapıyı hayvanların üstüne kapatmışlar ve gece boyu hayvanlar burada tıkılı kalmışlar. Zaten her yere kaka yapmışlar. Gece boyu burada kaldıkları belli ve içerisi o kadar havasız, o kadar kötü kokuyor ki, biz gelmesek muhtemelen burada havasızlıktan ölürdü hepsi" ifadelerini kullanıyor.

HAYVANSEVERLERDEN ÜNYE BELEDİYESİ'NE SERT TEPKİ

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı'nın yaşananlara sessiz kalması ise Ünyeli hayvanseverlerin tepkilerine neden oldu. Patiseverler, sosyal medya hesaplarından "Ordu Ünye çöplüğünde vahşet asla bitmiyor. 3-5 öğrenci tek başımıza mücadele ediyoruz, kimse sesimizi duymuyor! Şu hale bakın şimdi. Eski bir kasaya kitlemişler hayvanları, neredeyse havasızlıktan ölecek duruma gelmiş hepsi. Kendi pisliklerinin içinde havasız bir şekilde kaç saat orada kaldılar diye düşündükçe aklımı yitiriyorum! Çöplüğün girişinde bekçilik yapan işçiler ve çöplüğün içinde nöbet tutan zabıtalar; hiç mi duymadınız bu hayvanların çırpınışlarını? Ya da birileri onları buraya kitlerken siz neredeydiniz! Yeter artık yaşattığınız zulüm yeter" diyerek tepkisini gösterdi. 

BAŞKAN TAVLI'YI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A ŞİKAYET ETTİLER!

Ünye Belediyesi'nin tutumuna tepki gösteren bir başka hayvansever ise sosyal medya hesabı üzerinden Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı'nın görevini kötüye kullandığını iddia ederek AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şikayet etti. 

İşte o paylaşım: aresislove_ : "Yahu yeter artık ya bu Ordu'da kaçıncı olay neden görmüyorsunuz... Adamlar görevini yapmak değil kötüye kullanıyor. Lütfen artık el atın bu olaya lütfen @rterdogan"

Ünyeli hayvanseverler Başkan Hüseyin Tavlı'dan bir açıklama bekliyor.

Editör: TE Bilisim