Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan "Ulu Cami Meydan Düzenlemesi ve Kapalı Otopark" çalışması tamamlandı.

Yapılan çalışma ile Ulu Cami'nin ihtişamının daha da ortaya çıkarıldığını söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, "Büyükşehir Belediyesi'nce çalışmalarımızı tamamlayarak ilimize yakışır bir meydanı hizmete sunduk. Projenin ilimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"ORDULU MERHUM İŞADAMI SON HALİNİ GÖREMEDİ"

Mimari yapısıyla Edirne Selimiye Camii'ne andıran ve geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden hayırsever işadamı Namık Altaş'ın büyük katkılarıyla yapılan Ordu Ulu Camii'deki son dokunuşlar da tamamlandı. Caminin en büyük özelliği 7 yılda tamamlanan iki minaresinin birbirinden farklı yapıda olması. Minarelerin birinde 3 merdivenle son şerefeye kadar çıkılırken, 3 kişinin şerefeye varıncaya kadar birbirini görmemesi en önemli özellik olarak ortaya çıkıyor. Minarenin ikincisi ise asansörlü. 10 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği ve Ordu'nun en büyük camisi olma özelliği taşıyan Ulu Cami'nin son halini ise büyük emek harcayan Ordulu merhum işadamı Namık Altaş göremedi.  

Merhum işadamı Namık Altaş aynı zamanda Ordu Ulu Camii ve Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı'ydı. 

Editör: TE Bilisim