ORDU - Ordu Büyükşehir Belediyesi Türkiye'de bir ilk olacak olan proje hazırlıyor. Özellikle sokak hayvanlarını yaz-kış koruma altında tutabilmek için hazırlanan proje, Türkiye'ye de örnek olacak. Başkan Yılmaz'ın talimatıyla hazırlanan proje, sokak hayvanları için yapılan projeler arasında Türkiye'de bir ilk olacak. Fatsa ilçesinde, 26.197 m2'lik alanda uygulanacak proje hayata geçtiğinde, sokak hayvanlarının bir evi, bir de tedavi olabileceği bir hastanesi olacak. Devrim niteliğinde sayılacak olan Türkiye'nin ilk çevreye duyarlı, Kent Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Geçici Bakım Evi ve Pet Oteli, 19 ilçedeki sokak hayvanlarının sorunlarına kökten çözüm olacak.
 
"HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ"
 
Fatsa'ya bağlı Sudere Mahallesi sınırları içerisinde hayata geçecek projeyle ilgili bilgi veren Başkan Enver Yılmaz, "Proje kapsamında serbest yürüyüş güzergâhları, hayvan oteli ve mezarlığı da bulunuyor. Bunun yanı sıra mama deposu, hayvan mutfağı, hayvan sahiplendirme ve sosyalleştirme alanı, kedi evi, pitbull ve ilk gelen hayvanlar ünitesi, müşahede ünitesi, küçük, orta, büyük boy ve evden atılanlar ünitesi, hamile ve yavrulu anne ünitesi, uyuz ünitesi, zoonoz ünitesi, çift tırnaklı hayvanlar ünitesi ve midilli atları gezi alanı, engelli hayvan ve serbest dolaşım alanı üniteleri, araç yıkama ve araç arınık ünitesi, hayvan oteli ve ilk gelen köpek kontrol ünitesi gibi onlarca ünite, sokak hayvanlarına hizmet verecek. Projeyi, 2018 yılı sonunda faaliyete geçirmeyi planlıyoruz" dedi.
 
BAŞKAN YILMAZ: "EN İYİ YAŞAM MERKEZLERİNDEN BİRİ"
 
Ordu ve ilçelerinde yaşayan kent hayvanları için de yapılabilecek en iyi yaşam alanları ve rehabilitasyon merkezini oluşturuyoruz diyen Başkan Yılmaz, "Türkiye sınırlarının dışında, Avrupalıların bile gıptayla bakacağı bir proje olsun dedik. Dışardan örnek almayalım biz, onlara örnek olalım istedik. Çevre, doğa ve hayvan sacayağı gibidir, birbirine bağlıdır. Çevre bilincini, doğa ve hayvan korumasını bir proje içerisinde bütünleştirdik. Projemizde mağdur ve yaşlı sokak hayvanlarımızı, yılkı atlarımızı, yaban hayvanlarımızı en sıcak şefkatimizle kucaklamak için 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'ndaki kıstasların da üzerine çıkarak en modern bakımevini yaptık. Projemizi numarayla sıralandırmıyoruz. Örnek projeyle örnek bir bakımeviyiz. Nedenini açılışımızda göreceksiniz" diye konuştu.
 
Hayvan dostu bir şehir olarak sahipsiz hayvanlara sahip çıkmaya devam edeceklerini sözlerine ekleyen Ordu Büyükşehir Başkanı Enver Yılmaz, böyle önemli bir projeye imza attıkları için büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Editör: TE Bilisim