Ünyeli bir grup öğrenci tarafından "patidostlariunye" ismiyle açılan sosyal medya hesabında, yine Ünye'de bir konteyner içerine hapsedilen sokak hayvanlarının görüntüleri yayınlandı. Ordu'yu ayağa kaldırılan görüntülerle ilgili olarak Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı'dan açıklama geldi.

Başkan Tavlı yazılı olarak yaptığı açıklamada, "Sokak hayvanlarının bir konteynıra hapsedilmesinin Ordu Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyesi olarak bizlerle hiçbir bağlantısı yoktur. Hayvanları kimlerin ne amaçla ve ne maksatla hapsettiği bilinmemektedir. Olayla ilgili gerekli mercilere suç duyurusunda bulunulmuştur" dedi.

"YIPRATMAYA YÖNELİK BELİRLİ KAYNAKLAR" DEDİ

Başkan Tavlı, bu tür organizasyonların kasıtlı ve yıpratma amaçlı yapılarak çekildiğini iddia ederek, "Son zamanlarda özellikle Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ünye Belediyesi'ni yıpratmaya yönelik belirli kaynaklardan çıkarılan bu haberlerle özellikle sokak hayvanları konusunda ciddi projeler geliştiren her iki belediyemizin bu ve benzer kasıtlı girişimlerle yıpratılamayacağının bilinmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı. 

Konteynerin de kullanım dışı olduğunu belirten Başkan Tavlı şu ifadeleri kullandı:

"Söz konusu görüntülerin çekildiği yer, çöp için oluşturulan vahşi depolama alanın yapımı sırasında çalışan işçilerin kullandığı terkedilmiş bir konteynerdir. Kullanılmayan konteynırlar Ordu Büyükşehir Belediyemiz tarafından tamamen kaldırılarak imha edilmiştir. Ünye Belediyesi geçmişten bu güne her zaman sokak hayvanlarımız için ciddi projeler geliştiren bir belediyedir. Kızılay ile birlikte ortak beslenme noktaları oluşturan ve bunun gibi birçok uygulamayı hayata geçiren Ünye Belediye ve aynı şekilde Ordu Büyükşehir Belediyesi bilinmelidir ki bu tip yakışıksız ve sahte haberlerle yıpratılamayacaktır."

Editör: TE Bilisim