'Yaşadığımız şehir sadece insanlara ait değil, onlar da var' fikrinden yola çıkarak kolları sıvayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştireceği çalışmalarla hem Ordu'da hayvansever bir topluluk yaratmak, hem de sokak hayvanları sorunlarını çözen tek il  olma özelliğiyle konuşulacak.

Ordu'nun Altınordu ilçesi Karapınar Mahallesi'nde bulunan ve yaklaşık 30 yıldır geçici takviyelerle sokak hayvanlarına hizmet veren hayvan barınağı, Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'in göreve gelmesinin ardından büyütülüyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi (OBB) Genel Sekreteri Coşkun Alp, beraberinde Genel Sekreter Yardımcısı Selahittin Aydın ve Ordu Barosu Hayvan Hakları Komisyon Üyesi Avukat Öznur Yılmaz ile birlikte Altınordu'ya bağlı Karapınar Mahallesi'ndeki hayvan barınağında incelemelerde bulundu. 

BÜYÜKŞEHİR SAHİPSİZ CANLARA DESTEK OLUYOR

OBB Genel Sekreteri Coşkun Alp sadece 7 ay önce göreve gelmelerine rağmen, 'Yaşadığımız şehir sadece insanlara ait değil, onlar da var' fikrinden yola çıkarak sokak hayvanlarımız için de kolları sıvadık. Özellikle Altınordu ve Ünye ilçelerimizde bulunan barınakların mevcut durumlarından daha modern bir hale getirilmesi için çalışmalara başladık" dedi. 

"Dileğimiz ve çabamız hep iyiye ve güzele ulaşmak" ifadelerini kullanan Alp, "Bu noktada özellikle sokak hayvanlarımız için önemli şeyler yapmayı hedefliyoruz. Tek amacımız sahipsiz canlara destek vermek. Bu konuya olan duyarlılığımız noktasında kimsenin şüphesi olmasın. Bizler bu samimiyetimizi ortaya sermek için Büyükşehir Belediyesi idarecileri olarak birer sokak hayvanı da sahipleneceğiz. Sonunda göreceksiniz sokak hayvanları da, Ordu'da mutlu olacak" diye konuştu. 

Hayvanseverlerin özellikle sosyal medya aracılığıyla eksiklikleri gündeme getirmelerinin kendileri açısından da önemli olduğunu vurgulayan Genel Sekreter Alp, "Eksikliklerimiz olabilir. Önemli olan bu eksikliklerin görülerek bir an önce düzeltilmesidir. Bu noktada çalışma arkadaşlarımıza ve ekiplerimize gerekli talimatları verdik. Büyükşehir Belediyesi olarak hayvanlara karşı gerçekten çok duyarlıyız. Hayvan barınağı noktasında Ünye'de de ihale aşamasında olduğumuz bir yer var. Arkadaşlarımız gerekli talimatları aldılar ve bu noktada çalışmalar sürüyor. Bu konuda yapılacak bütün çalışmalarda hayvanseverlerimizle ortak hareket edeceğiz" dedi.

"HAYVANSEVERLERLE BİRLİKTE YÜRÜYORUZ"

OBB Genel Sekreter Yardımcısı Selahittin Aydın da yaptığı açıklamada, "7 aylık bir sürede hayvan bakım ve rehabilitasyonunun yapıldığı Altınordu'da sokak hayvanlarına ait alanı iki katı büyüttük. 2,5 dönümlük alanı 5 dönümün üzerine çıkardık. 14 barınak yaptık, 50 adet daha yapılacak. Altınordu'daki barınağımız bu noktada epey rahatlayacak. Ünye'de ise sokak hayvanlarımız için 14 dönümlük bir alan oluşturduk. Bu noktada hayvanseverlerle birlikte hareket ediyoruz. Önerileri, varsa eleştirileri alıyoruz ve art niyetsiz sorunu çözme odaklı hareket ediyoruz" şeklinde konuştu.

"GÜZEL ŞEYLERİ ORDU HALKI OLARAK HEP BİRLİKTE YAPACAĞIZ”

Ordu Barosu Hayvan Hakları Komisyonu üyesi Avukat Öznur Yılmaz da, eksikliklerin giderilmesi için zamana ihtiyaç olduğunu belirterek, "Buranın yeni kurulan bir yer olduğunu ve modern bir hale getirileceğini biliyoruz. Hayvanseverler ve belediye olarak birlikte hareket ediyoruz. Burada yapılabileceklerle ilgili bizleri dinlediler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. İyi ki buraya geldiler. Güzel şeyleri Ordu halkı olarak hep birlikte yapacağız. Her şeyin daha güzel olacağına inancımız tam. Duyarlılık gösterdikleri için ben Genel Sekreterimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

7 AYDA 40 TON YEM ALINDI

Bu arada Altınordu ve Ünye ilçesindeki barınaklarda bulunan hayvanların beslenmelerine büyük önem veriliyor. 2019 yılı Nisan-Ekim ayları arasında barınaklarda bulunan hayvanların beslenmeleri için 33 ton yetişkin köpek maması, 3 bin 500 ton yavru köpek maması, 1 ton kedi maması ve 1 ton yaş mama alımı gerçekleştirilirken 16 ton yeni mama alımı yapıldı. 

5 BİN 739 KÖPEKTEN 430’U SAHİPLENİLDİ

Öte yandan Altınordu ilçesindeki Ocak-Ekim ayları arasında 3 bin 838 sahipsiz köpek getirildi. Bunlardan 413'ü hayvanseverler tarafından sahiplenildi. 991 köpeğe kısırlaştırma operasyonu yapılırken bin adet köpeğe kuduz aşısı yapıldı. 2 bin 154 yaralı köpek ise tedavi edildi. Ünye ilçesinde ise sahipsiz bin 901 köpek barınağa alındı. 17 tanesi hayvanseverler tarafından sahiplenildi.

Editör: TE Bilisim