Ordu'da engelli vatandaşların da denize girebilmesi amacıyla plajlarda yapılan engelli rampalar artıyor. Tekerlekli araçlarıyla engelli vatandaşların da denize girebileceği rampaların sayısı bu sene ikiye çıktı. İlki, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin kurucu Belediye Başkanı Enver Yılmaz tarafından Akyazı Plajı'nda kurulan engelli rampalarının ikincisi, beraberinde çevre düzenlemesiyle birlikte Perşembe'ye bağlı Efirli Plajı'nda hizmete açıldı. 

Efirli Mahallesi'nde açılan 'Engelsiz Plajı'nda incelemelerde bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, "Engelli vatandaşların sosyal hayata daha fazla katılmaları için Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda yenilikçi hizmetleri devreye soktuklarını" söyledi.

"HER ZAMAN ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ" 

Engelli vatandaşların bu hizmetlerden memnuniyetinin kendilerini de mutlu ettiğini ifade eden Başkan Güler, "Büyükşehir Belediyesi olarak engelli bireye sahip ailelerimiz ve engelli vatandaşlarımız için sosyal hayatı, yaşam alanlarını, ulaşım araçlarını, plajları kullanılabilir hale getirerek onların sosyal hayata katılmalarını sağlıyoruz. Hayata geçirdiğimiz bu proje ile engelli kardeşlerimiz, doğanın güzelliklerinden deniz ve kumsalların nimetlerinden faydalanmaları için bir fırsat sunuyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak kısa süre içerisinde hayata geçirdiğimiz bu çalışma ile engelli kardeşlerimizin hayatlarına bir farklılık kattığımızı düşünüyorum. Engelli kardeşlerimiz ne kadar memnun olurlarsa ne kadar yüzleri gülerse bizlerde o kadar mutlu oluyoruz. Sağlıklı her bireyin bir engelli adayı olduğu düşüncesini kimsenin unutmaması gerekir. Onun için engelli kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Karadeniz'in en güzel sahil şeritlerinden birisi olan Perşembe ilçesi Efirli sahilimizde engelli kardeşlerimiz için açtığımız 'Engelsiz Plajın' hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. 

Perşembe ilçesi Efirli Mahallesi sahilinde gerçekleştirilen açılış programına Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Güler'in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, Genel Sekreterler Suat Olgun, Selahattin Aydın, Ali Erdal Gülderen , daire başkanları ve çok sayıda vatandaş da katıldı. 

Editör: TE Bilisim