Türkiye bugünden itibaren Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisine giriyor. Meteoroloji sıcaklığın 5-10 derece artacağını duyurdu, aşırı sıcaklıklar karşısında da vatandaşları uyardı. Özellikle 3 kentte aşırı sıcak görülecek.

Afrika üzerinden gelen sıcak havayla ülkede sıcaklıklar hissedilir derecede artacak. 3 büyük kent başta olmak üzere 17 ilde sıcaklık 30 derecenin üzerine çıkacak ve en sıcak Mayıs ayı yaşanacak. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ndan yapılan açıklamaya göre 30 derecenin üzerine çıkacak olan hava sıcaklıklarına göre termometreler Ankara'da 34, İstanbul'da 31, İzmir'de 35, Şanlıurfa'da 39, Kahramanmanar, Gaziantep, Osmaniye ve Kilis'te 38, Düzce ve Malatya'da 36, Diyarbakır, Adana, Bursa ve Konya'da 35, Isparta ve Kayseri'de 33 dere olacak.

Afrika sıcakları 31 Mayıs 2019 günü saat 18:00'e kadar devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle Güneş Çarpması konusunda vatandaşları uyardı.  

Özellikle sıcak ve nemli deniz sahillerinde etkili olacak olan sıcaklıklar nedeniyle vatandaşların Güneş çarpmasından korunması istendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güneş çarpmasından korunmak için zorunlu olunmadıkça saat 11:00 ve 15:00 arasında dışarıya çıkılmaması, ağır işler ve spor yapılmaması, ince, açık renkli ve bol elbiseler giyilmesi, şemsiye veya derin kenarlı şapkaların kullanılması, sık duş alınması, ağır ve yağlı yiyecekler yerine bol bol sıvı tüketilmesi konusunda tavsiyelerde bulundu.

 

ORDU'DA HAVA NASIL OLACAK?

Afrika sıcakları Ordu üzerinde çok fazla hissedilmeyecek ancak hava sıcaklıkları 28 Mayıs Salı günü en düşük 16, en yüksek 23 derece dolaylarında olacağı tahmin edilirken,

29 Mayıs Çarşamba günü en düşük 16, en yüksek 27,
30 Mayıs Perşembe günü en düşük 17, en yüksek 27,
31 Mayıs Cuma günü en düşük 17, en yüksek 24,
1 Haziran Cumartesi 2 Haziran Pazar günü en düşük 18, en yüksek 24 derece dolaylarında olacak.

Editör: TE Bilisim