Altınordu ilçesinde Köprübaşı Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe beraberinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş ile birlikte katılan Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu'da sosyal hizmetlere verilen desteklerden bahsetti, toplumun dezavantajlı kesimine yıllık 300 milyon liralık sosyal destek sağlandığını söyledi.

Vali Yavuz, "İnsan olabilmek, belki en zor işlerden birisidir. İnsan dediğiniz zaman sevgi var, şefkat var, merhamet var, gönül var. Gönülden gönüle giden gizli bir yol var. Önemli olan bu yolları keşfetmektir. Yoksa çok zengin olabilirsiniz, makam, mevki sahibi olabilirsiniz. Güç ve iktidar sahibi de olabilirsiniz ama insan olabilmek, herhalde en zor olandır. Bizim, iyi insan olabilmekle ilgili eksikliğimiz var. Bu eksikliğimizi gidermemiz gerekiyor. Bizim medeniyetimiz, sevgi medeniyetidir. Canlıyı, cansızı, her şeyi sevmektir. Etrafımızdaki her şeye baktığımızda da Allah’ın gücünü ve kudretini görmektir. Dolayısıyla bakmak başka bir şey, ama görmek başka bir şeydir" diye konuştu.

Başkan Tekintaş da konuşmasında, toplumda yaşanan bu farkındalığın ortaya koyduğu sorumluluğu yerine getirmek için her türlü çalışmanın yapılması gerektiğini söyledi. 

Konuşmaların ardından down sendromlu çocuklar tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu. Aynı zamanda Orman Haftası münasebetiyle katılımcılara ve vatandaşlara da fidan dağıtımı yapıldı. 

Editör: TE Bilisim