Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'na sunulan planla ilgili olarak "Çalışmalar tamamlandığında Gaga Gölü, insanların güzel vakit geçirebilecekleri bir turizm merkezi haline gelecek" ifadelerini kullandı.

GÖL REKREASYON ALANINA DÖNÜŞECEK

Gaga Gölünün doğal sit alanı olarak koruma altında olduğunu söyleyen Başkan Güler, "İlçenin önemli turizm destinasyonlarından birisi olan ve ilçeye 10 km uzaklıkta bulunan, derinliği 10-15 m arasında değişen Gaga Gölü 1 ve 3. derece doğal sit alanı olarak koruma altında bulunuyor. Ortasında küçük bir adacık bulunan ve bu adacıkta kilise kalıntıları yer alan göl, imar planı çalışmalarının tamamlanmasıyla Ordu'nun önemli rekreasyon alanlarından biri haline getirilecek. Büyükşehir Belediyesi olarak Ordu'nun değerlerine sahip çıkacağımız gibi yapacağımız çalışmalarla saklı güzellikleri gün yüzüne çıkararak vatandaşlarımızın güzel zaman geçirebileceği alanlara dönüştüreceğiz" diye konuştu.

İMAR PLANI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Başkan Güler hazırlanan planın Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun onayına sunulduğunu ve 30 dönüm alanda da kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığını belirterek, "Büyükşehir Belediyesi tarafından 146,6 hektar alanda koruma amaçlı olarak hazırlanan imar planı onay için Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'na sunuldu. Aynı zamanda göl etrafındaki parsellerin 30 dönümünde yürütülen kamulaştırma çalışmaları tamamladı" dedi.

Editör: TE Bilisim