TBMM Genel Kurulu'nda söz alan CHP Ordu Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 20 yaşında hayata veda eden Ceren Özdemir ile ilgili konuştu.  

"BİR CANİ CEREN'İMİZİ HAYATTAN KOPARDI"

Ceren'in kendi oğlunun yaşında olduğunun altını çizen Torun, "Gelecekle ilgili bir çok hayalleri vardı. Ceren ile birlikte hayaller de öldü, umutlar da öldü, insanlık da öldü, sevgi de öldü. Ceren'in yarın doğum günüydü. O doğum gününü kutlamanın heyecanını yaşıyordu arkadaşlarıyla, kutlama programı yapıyordu. Annesi, babası da o güne hazırlanıyordu. Hiç bir şeyden habersiz evine gitmek için yola çıktığında, belki günün yorgunluğunu atmak için evde veya derslerine çalışmak için planlar yapıyordu ama bir katil, cezaevinden kaçan, firar eden bir katil. 16 yıl hapiste yatmış ve iyi halden dolayı açığa alınmış bir cani firar etti ve Ceren'imizi hayattan kopardı. Aslında insanlık öldü, kadınlık öldü, gençlik öldü. Suçsuz günahsız bu yavrumuz, evinin önünde kardeşinin gözü önünde öldürüldü" ifadelerini kullandı.  

Torun sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"BU CANİ 2 GÜN VATANDAŞLARIN ARASINDA NASIL GEZİYOR?"

"Aslında beni öfkelendiren, düşündüren bu katiller, bu kadın düşmanları bu cesareti nereden buluyor? Bu hapisten kaçarken bu caniler, nasıl 2 gün boyunca vatandaşlarımızın arasında dolaşıyor. Kaçtığı biline biline ve onun seri bir katil olduğu bilindiği halde nasıl bulunamıyor? Akıllara durgunluk verici bir olay. Hep beraber bu bataklığı kurutmak durumundayız. Ceren hepimizin evladıydı. O yaşta birçoğumuzun evladı var. Ceren, aslında hepimizin üzerinde hassasça durması gereken, bu konunun çözümüyle ilgili, bu bataklığın kurutulmasıyla ilgili mutlaka birlikte bir karar almamız gereken bir konu. Biz kadınlarımızın, gençlerimizin günün her saatinde, her dakikasında rahatlıkla, özgürce, korkmadan çekinmeden her ortamı kullanmasını istiyoruz. Özgürlüğü ve hayatı yaşamayı her yerde, her zaman savunacağız."

"DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAMAK İSTERDİK AMA..."

"Bakın gözü yaşlı anne Gülfer Özdemir ne diyor: "Psikopat birisi cezaevinden bırakılır mı? O zaman bunu bırakan da suçlu, hepimiz suçluyuz. Eğitim sistemi düzelsin, sevgi tohumu eksinler. İnsanlara nefretle bakılmasın." Gözü yaşlı anne, o acısına rağmen ne kadar olgun ve birleştirici bir ifade kullanıyor. Bakın baba Yılmaz Özdemir şöyle diyor: "O cinayetten yargılanan cezaevinde yatıyorsa, dışarıda insanlar kelepçeyle geziyor. Bunlara neden kelepçe takılmadı? Firar edeceği bilinmiyor muydu? Tüm kadın katillerini tekrar lanetliyorum. Sevgili Ceren, sevgili kızım. Seni unutmayacağız, seni unutturmayacağız. Doğum gününde doğum gününü kutlamak isterdik, ama seni rahmet ve minnetle anıyoruz." 

Editör: TE Bilisim