Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda yeni yapılacak olan Gündüz Bakım Evi ve Kreş'e 'Ceren Özdemir' adını vereceklerini söyledi. Karar Belediye Meclisi'nde oy birliği ile kabul edildi.

Meclis Toplantısı İdlib'de şehit olan askerler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Toplantı gündemi öncesi konuşan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, yapılan çalışmalara ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Suriye'nin İdlib bölgesinde sürdürülen operasyonları değerlendiren Başkan Tören, şehit olan askerlere rahmet, ailelerine ise başsağlığı dileğinde bulundu. 

"MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN"
  
Ülke olarak çok önemli günlerden geçildiğinin altını çizen Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, "Acı ve hüznü birlikte yaşadığımız bir zaman içerisindeyiz. Vatanımızın, devletimizin, milletimizin bütünlüğünü korumak için sınır ötesinde mücadele eden kahraman Mehmetçiğimizin ve aynı zamanda İdlib'de bu vatan için sonsuza dek ay ve hilal için şehitler tepesinde yerini alan Anadolu evlatlarımızı rahmetle anıyor, çok değerli ailelerine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağolsun" dedi.

Altınordu ilçesi sınırlarında sürdürülen çalışmaların havaların da ısınmasıyla sürat kazandığını dile getiren Başkan Tören, gündemin diğer maddelerini de görüştükten sonra iki önemli konuyu gündeme taşıdı. Bunlardan biri Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa gibi Orduluların yoğun olarak yaşadığı illerde 'Ordu Kültür Evi' projesi ve diğeri ise Gündüz Bakım Evi ve Kreşi oldu. Başkan Tören, "Özellikle hemşehrilerimizin yoğun olarak yaşadığı Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa gibi illerimizde gerek Belediyemiz, gerekse hayırseverlerin katkısı ile Ordu İli Kültür Evi açmak istiyoruz. İlk olarak da Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, Kurtuluş Savaşı'na karargâhlık, Gazi Meclise ev sahipliği yapan, yaklaşık 60 bin Ordulu'nun yaşadığı, aktif olarak 1 vakıf, 16 derneğin bulunduğu Başkent Ankara'da Altındağ Belediye Başkanlığı tarafından Restore edilen, Hamamönü Mevkii'ndeki Tarihi Ankara konaklarından bir tanesini bu hizmetimiz için değerlendirmek istiyoruz" dedi.

BAŞKAN TÖREN: "CEREN ÖZDEMİR ADI ŞEHRİMİZDE YAŞAYACAK"

Diğer gündem maddesi ise açılacak olan Gündüz Bakımevi ve Kreş projesi oldu. Başkan Tören burada da örnek olacak bir karara imza attı. Ölümüyle Ordu'nun yanı sıra bütün Türkiye'nin kalbinde yaşattığı Ceren Özdemir'in adını Altınordu'da yaşatacaklarını söyledi. Gündemin 8'inci maddesi olarak görüşülen ve Altınordu Belediyesi tarafından yapılacak olan Gündüz Bakım Evi ve Kreş projesine 'Ceren Özdemir Gündüz Bakım Evi ve Kreşi' adının verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 

Konuya ilişkin açıklama yapan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, "Belediyemiz eliyle hayata geçireceğimiz Gündüz Bakım Evi ve Kreşi için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Ceren Özdemir'in adını şehrimizde yaşatmak istiyoruz. Toplumsal infial uyandıran ve 82 milyon insanımızı yasa boğan bu olayın Ceren Özdemir adıyla bir toplumsal uyanış, toplumsal farkındalık, toplumsal bilinçlendirme ve bu tür olayların bir kez daha meydana gelmemesi adına bizde kamusal sorumluluk içerisinde hayata geçireceğimiz kreşimize Ceren Özdemir adını vermek istiyor ve oy birliği ile alınan bu karar için meclisimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim