Ordu'da Güneş'in hem doğup hem batışının izlenebildiği tek alan olan Yason Burnu'na otel yapılıyor. Belediye Başkanı Mustafa Tandoğan projenin onaylandığını açıkladı.

Karadeniz Bölgesi'nde Kurucaşile, Cide ve Sinop sahillerinin yanında en güzel doğallığa sahip olan Yason Burnu'na otel yapılacak. Yason Burnu aynı zamanda Ordu'da Güneş'in hem doğuşunun, hem de batışının çıplak gözle izlenebildiği ender turizm alanlarından biri olarak biliniyor.

"ORDU'NUN EN FAZLA TURİST ÇEKEN BÖLGESİ"

Altaş Tv'de yayınlanan ve Funda Altaş Şimşit'in sunduğu "Ordu'yu Yönetenler" programında konuşan Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Tandoğan, "Yason Burnu Ordu'nun en fazla turist alan, yani yerli ve yabancı en fazla turist alan bölgesi. Belki Dünya'da eşine, benzerine rastlanmayan çok güzel bir yarımada. Birinci derecede doğal SİT, ikinci derecede arkeolojik SİT alanı olan bir alan. Burada yapılacak olan işlerin titizlikle yapılması gerekiyor. Doğal SİT alanı olduğu için doğasıyla oynamamak, doğasını bozmamak gerekiyor" diye konuştu. 

"YAPILDIĞI ZAMAN BURANIN DEĞERİ DAHA DA ARTACAK"

Bölgeye yapılması planlanan otelin çok güzel bir proje olduğunu söyleyen Başkan Tandoğan, "Yapıldığı zaman buranın değeri daha artacak" diye konuştu.  

"İMZALARI ATTIK, PROJEYİ ONAYLADIK"

Başkan Tandoğan, "Yason Burnu'nda bir müteşebbis arkadaşımızın bir otel çalışması vardı. Uzun zamandır beri de bu konuyla ilgili çalışıyordu. Bu akşam da imzaları attık, projesini onayladık. Tamamen yatay mimari ile butik bir otel yapıyor. Bu belki şimdi şöyle algılanabilir. Yason'un neresine diye. Tamamen yolun üst tarafına, yani yapı yasak alan içinde değil. Tamamen yapı yapılabilecek bir alanda. Butik bir otel yapıyor. Gerçekten oraya bir anlam katacak. İnsanlar oraya geldiğinde çayını kahvesini içebilecekler. Orada konaklayabilecekleri otel de olduğu zaman oranın biraz daha değeri artacak, değer katacak. Bizi başka arayanlar da var. Biz de böyle böyle yapabiliriz. Alanları gösteriyoruz. Tamamen yatay mimari ile yapıyoruz. Butik otellerle biz o bölgeyi zenginleştirdiğimiz zaman değerine değer katacak" ifadelerini kullandı.

"İLK TEPKİ ARAŞTIRMACI YAZAR NAİM GÜNEY'DEN GELDİ"

Başkan Tandoğan'ın bu açıklamalarından önce Yason Burnu'na otel yapılacağı duyumları üzerine sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Araştırmacı Yazar Naim Güney, "Biz doğa için mücadele verirken Vona Belediyesi Yason'a bir otele inşaat ruhsatı vermiş. Araştırmaya değer" dedi.

Editör: TE Bilisim