TFF 3.Lig 1'inci Grup'ta mücadele eden Yeni Orduspor'da, aynı sezon içinde ikinci deprem yaşandı. Yeni Orduspor Kulüp Başkanı Temel Aşar, başkanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Başkan Aşar, Ordu Valisi Seddar Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler'e sitemde bulunduğu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"10 Ağustos 2019 Cumartesi günü yapılan Yeni Orduspor Olağan Kongresi'nde 3.Lig'de mücadele eden takımımızın kapatılma kararı karşısında Hüseyin Yüce, Ali Osman Osma, Aziz Tokat, Cengiz Zengin arkadaşlarımla kongrede taşın altına sadece elimizi değil vücudumuzu koyarak yönetime el koyduk. Kongrede yönetimi aldığımız 10 Ağustos günü Kurban Bayramı arifesi 11-12-13-14 Ağustos bayram günleydi yani 15 Ağustos'ta arkadaşlarımızla kolları sıvayarak 1 Eylül 2019 günü başlayacak olan lig mçalarında kulüpte tek bir futbolcusu,  teknik heyeti bulunmamasına rağmen sahaya bu takımı çıkartamaya söz vermiştik. 

Hüseyin Yüce arkadaşımızın şahsi gayretleri ile önce teknik heyetimizi belirledik, sonra futbolcu ordusunu kurarak sözümüzü tutarak 1 Eylül 2019 günü Aksaray Belediyespor karşısına aslanlar gibi bir takımı sahaya çıkardık. 10 günlük çalışma ile sahaya çıkan parasız aslanlar 7 trilyon liraya kurulan takıma adeta hem futbol, hemde bu işin para işi olmadığının dersini verdiler ve sahadan 1 puanla ayrıldılar. Sonra Manisa deplasmanı ve alınan 1 puan ile bu takımın geleceğinin iyi olduğu sinyallerini verdiler. Fakat ne gariptir ki, bu süreçte bu takıma başta Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve işadamlarımız bir kuruş destek vermemişken takımın maçlarına dahi gelmemişlerdir. Buradan ifade etmek isterim ki, bu takım 3-5 kişinin değil Orduluların takımıdır ve Türkiye 3.Ligi'nde mücadele etmektedir. Yani bu takım küme düşerse profosyonel ligde takımı olmayan bir şehir olacağız. Bunu da sizlerin takdirine bırakıyorum. Biz bugüne kadar arkadaşlarımız ile takımı 3 Lig bir kupa maçına çıkardık. Yani yapabileceğimizin en üstünü yaptık, ama bir yerde bizde tıkandık. Bu işer gönül işi maddi ve manevi destek olmadan yürümez yürümedide. Pazar günü oynadığımız Çatalcaspor karşında aldığımız mağlubiyeti kesinlikle hak etmedik ama dediğim gibi 10-15 günlük bir çalışma ile sahaya çıkan takımın elbette zamana ihtiyacı vardır. Bir kez daha söylüyorum bu takıma teknik heyete ve futbolcularına sahip çıkıldığında bu takım asla küme düşmez ve sezonu ilk 12 takım arasında kapatır.

Bu inacımı hiç yitirmeden bugün itibarı ile Yeni Orduspor takımı başkanlığı görevimden ayrılıyorum. Takımı kongre sürecine kadar ricamızı kırmadan kabul eden Başkan Vekilimiz Hüseyin Yüce ve arkadaşlarımız idare edecektir. Görevim esnasında bana çok önemli destek veren başta Hüseyin Yüce, Ali Osman Osma, Aziz Tokat, Cengiz Zengin, Teknik Direktörümüz Telat Özden ve ekibi ile tüm futbolcularımıza kulüp çalışanlarımza teşekkür ediyor, her zaman yanlarında olmaya devam edeceğimi saygılarımla açıklıyorum. Allahım yardımcıları olsun."

Editör: TE Bilisim