ORDU - İstediği belirli koşullan dahilinde Orduspor Kulüp Başkanlığı'na aday olabileceğini açıklayan eski Kulüp Başkanı Nedim Türkmen, hem Orduspor'un mevcut yönetimini, hem de Orduspor hakkında kara propaganda yapanları sert bir dille eleştirdi.

Başkan Türkmen, "Biliyorsunuz Orduspor, bizim dönemimizde de 26 yıl aradan sonra Süper Lig'e çıktı. Hem futbol takımı, hem de Avrupa kupalarında oynayan bir basketbol takımı bırakmıştık. Bu takım da küme düştü. Şimdi her iki takımı küme düşürmüş bir yönetim var. Ben de, bu takıma 6 yılını vermiş bir insan olarak şu son iki aydaki süreçten çok rahatsızım. Orduspor sadece bir futbol kulübü değil. Ordu dışında yaşayan Ordulular için bir memleket sevdası. Memleket demek bizim için. Kapatalım, yenisini açalım dememek lazım. 50'nci yılını kutlayacağız. Ben de buna duyarsız kalamadım. Kulübün kapatılmasının tartışılmasını çok yanlış buluyorum. 81 arasında en akıllısı değiliz heralde Ordulular olarak. Türkiye'de borcu olmayan 4 tane kulüp var 132 kulüp içerisinde. Borcu olan kulüpler kendilerini kapatmaya kalksa Türkiye'de kulüp yok. Futbol pahalı bir sektör ve bu işi doğasında var. Şampiyon oldu Beşiktaş, 1 milyar 328 milyon borcu var. Galatasaray'ın 1,5 katrilyon, Fenerbahçe'nin 1 katrilyon borcu var. Samsunspor'un 55 milyon borcu var, saymakla bitmez" diye konuştu.

Türkmen açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Başkan olabilmem için Orduspor tesislerinin kalması gerekiyor. Tesis olmazsa, takım olmaz. Tesis olmazsa takımda futbolcu kalmazsa, ben neyi başaracağım orada? Bu tesis işinin çözülmesi lazım. Birileri gelip oraya başka takımları oturtmaya çalışıyorlar bu çok doğru değil. Benden önceki Başkan Sayın Şükrü Bodur döneminde Vali Kemal Yazıcıoğlu ile bir protokol yapılıyor. 2025 yılına kadar Orduspor'a tahsis ediliyor. iz de her yıl kiraları ödedik. Şu anki başkan da ödemiş. Oranın zemin etüdlerinde 30 metrede su ve kum olduğu anlaşıldı. Depreme fazla dayanıklı değil tabi. Bunun yapılmaması gerekiyor, zaten teknik olarak mümkün değil. Tesislerin de Orduspor'a kalması lazım. Orduspor başka bir şehrin takımı değil. Bu anlamda herşey bitti, Orduspor Tesisleri'ne göz dikmek çok doğru değil. Bugünkü değeri 15 milyon liradır. Burası kapatılırsa nerede çalışacak takım? Tesisler yerinde kalır, şirketleşmeyi Genel Kurul'da durduğunda, bu sene oluşturmamız gereken bütçe 3 milyon lira. Bunun dışında bir para gerekmiyor. Orduspor'un 100 milyon borcu varmış, Ordu şehri bunu ödeyemezmiş. Kimse kimseden para istemiyor ki. Bunu imkansızmış gibi göstermek çok doğru değil. Büyük bir haksızlık ve ihanet yapılıyor. Bunu söylemek istiyorum." dedi.

"ORDUSPOR'UN REÇETESİNİ AÇIKLADI"  

Türkmen açıklamalarını şöyle devam etti: "Şirketleşmeden sonra buraya çeşitli fonlarla anlaşmalar yapıp, belli bir tutarını satmak. Geçen İnter satıldı. İngiltere'de şirketler satılıyor. Yabancı fonlar bularak geliştirilecek çeşitli projeler yapılabilir. 15 milyon liralık fondan bulacağım parayla bütün borcunu sıfırlamam mümkün. Ben işi çözeceğim. Diğer takımlar da 40 milyon liralık borcu 6 milyon lira ile ödedi. Bütün takımlar böyle yapıyor." 
Editör: TE Bilisim