ORDU - Altaş Tv'de canlı olarak yayınlanan ve Ahmet Öztürk'ün sunuculuğunu yaptığı 'Tam Saha' programına beraberinde Orduspor eski Asbaşkanı Bahtiyar Köksal'la birlikte katılan Orduspor eski Kulüp Başkanı Şükrü Bodur, mevcut Başkan Nedim Türkmen'le ilgili zehir zemberek açıklamalar yaptı.

"SPOR KAMUOYUNDAN ÖZÜR DİLEDİ"

Orduspor Kulüp Başkanı Nedim Türkmen'i son derece iyi niyetlerle kulübün başına getirdiklerini belirten eski Başkan Şükrü Bodur, hata yaptığını belirterek, "İyi olsun diye getirdik. Yani doçent doktordur, bizde 5 sene yöneticilik yapmış. Biliyorsunuz Ordu'da kulüp başkanı bulmak çok zordur. Yani birisi de bulunmuş, maddi durumu da iyi. Bu işi götürür diye düşündük. Biz iyi tarafından baktık. Ben bu hale geleceğini bilseydim, mümkün müydü? Biz yardım ve destek verir miydik? Hata ettim. Yine diyorum, Orduspor kamuoyundan özür diliyorum. Böyle birisini tavsiye ettiğim ve Orduspor'un yakasına yapıştırttığım için özür diliyorum" dedi.

"YÖNETİM KAYYUMA KALSIN DAHA İYİ" 

Orduspor Kulübü'nün kayyum yönetimine kalmasını, mevcut yönetimle gitmesinden daha hayırlı olacağını belirten Bodur, kendisinin de Nedim Türkmen'siz bir Orduspor'a elinden gelen tüm desteği vereceğini belirtti. Bodur sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Açıkçası eski başkanlığı bir tarafa bırakıyorum. Orduspor üyesi Şükrü Bodur olarak, Orduspor'un menfaati için, Orduspor'un bu bataktan kurtulması için benim üzerime ne düşüyorsa, ben varım. Yapılması gereken neyse, madden-manen yardımcı olmaya çalışırım, ama bu bir-iki kişiyle olmaz. İnsanların bir araya gelmesi lazım. Görüyorum, artık eski başkanlar da konuşmaya başladı. Ali Mertan Bey konuştu, Hamdi Bey konuştu, Yaşar Bey konuştu. Birşey yapacaksak, Orduspor için bir araya gelinmesi lazım. Yalnız, bu'nun bir kere bu kulübü kesinlikle bırakması lazım. Bu benim gördüğüm. Bu gidecek ki, ne olduğunu görelim içeride. Kayyuma kalacaksa, kayyuma da kalmalı. Görelim yani, kulübün içinde ne oldu. Kimi diyor 80 milyon borç var, kendisi 40 milyon var gerisi gelecek diyor. Teşhisi koyalım, ne olduğunu bilmiyor kimse, ama bu zorluyor. Genel Kurul'a giderken 15 gün önce bütün üyelere hesapları göndermesi lazım. Tüzükte var ama göndermiyor, açıklamıyor. Biz borçları yazıyorduk, isteyen gelip kulüpte bakıyordu, isteyen Genel Kurul'da bakıyordu."  

"HERKES KÖTÜ, SADECE KENDİSİ İYİ"

Orduspor'un içinde bulunduğu borç çıkmasını düzeltmenin mümkün olmadığını söyleyen Bodur, "Adam kötüye götürüyor. Bütün çevresiyle kavgalı. Bunun düzelteceği hiçbir şey yok. Taraftar kötü, basın kötü, eski başkanlar kötü, herkes kötü bir iyi olan O. Böyle bir insanla nasıl bataktan kurtulacak? Yapsın Genel Kurul, yönetici bulamaz, iddia ediyorum. Akrabalarının haricinde yönetici bulamaz bu sefer. Bu hale getiren O'dur, suçlu O'dur. O'nu masaya bile almayacaksın. O, bunların hesabını başka yerlerde verecek, masada vermesin. Bunun hesabını verecek, nereye gitti Orduspor'un milyarlarca parası?" diye sordu.

"YENİ YÖNETİMİN İŞİ ÇOK ZOR"

Kendisinin yeniden başkan olup olmayacağı şeklindeki bir soruyu da yanıtlayan Bodur, "Orduspor'un yeni yönetiminin işi çok zor. Ordu'da oturup, işini gücünü bırakıp bu işle uğraşması lazım. Her yerden hacizler yağıyor, her yerden borçlar geliyor, her futbolcu alacağım var diyor. Burada kendi işi gibi çalışacak bir başkanın olması lazım. Ben her zaman o yönetime yardımcı olurum. Bilgimizden, tecrübemizden, elimizden geldiği kadar yardımcı olurum ama bir başkanın burada oturup bu işlerle uğraşması lazım. Ber sık sık gelip gidemiyorum. İlla başkanlık değil, yardımcı oluruz. Artık genç bir arkadaşın da yavaş yavaş bu işlere girmesi lazım." diyerek yanıtladı.
 
"O'NUN ŞÜKRÜ BODUR FOBİSİ VAR"

Orduspor Kulüp Başkanı Nedim Türkmen'in bir gazeteye verdiği demeçteki açıklamalarına da yanıt veren Bodur, "Kulüplerin taraftara bilet alması yasak. Orduspor Başkanı'nın yaptığı açıklamada ortada, gazetelerde de çıktı bu. O'nun Şükrü Bodur fobisi var. Çözemiyorum ben, anlamıyorum. Şükrü Bodur otobüs taşlattı diye savcılığa suç duyurusunda bulundu, savcılık takipsizlik kararı verdi. Elazığ maçında taraftarlar 'istifa' diye bağırıyor, onu da benim yaptırdığımı söylüyor. Savcılık burada, beni şikayet etsin. Ben O'na şimdi tazminat davası açıyorum. Bunu ispat edecek. Belge olacak, delil olacak. Sen kalkıp da benim ismimi veremezsin. Elinde bir belge varsa, git savcılığa ver ama yoksa Şükrü Bodur bunların arkasında diyorsa, onun bedelini ödeyecek. Ben davamı açacağım."

"NEDİM TÜRKMEN BENİ SUSTURAMAZSIN"

Orduspor Kulüp Başkanı Nedim Türkmen'in, Orduspor'u şirketleştirme yönünde de girişimlerde bulunduğunu belirten eski Başkan Şükrü Bodur açıklamalarını şöyle sürdürdü: "O zaman mali müşavirim. Şirkete sponsorluk yapalım dedi, hiç olmazsa verdiğimiz paralardan faydalanır şirket dedi. Tamam dedim, yapalım. Bütün evraklarım elimde benim. Bana beş tane dava açtı. Bunu da açsın, hiç umurumda değil. Herşeyim hazır benim. Beni tehdit ediyor aklı sıra. Beni susturmaya çalışıyor. Nedim Türkmen, beni susturamazsın. Beni susturamazsın, ben konuşacağım. Benim alnım ak, yüzüm pak. Ben bu kulüpte 8,5 sene başkanlık yaptım, bana hiç kimse Cuma akşamki gibi bağırmadı. İki kere de bu kulübü düşürmeme rağmen, bu taraftar beni teselli etti. Başkan üzülme sen, bu takım çıkar, moralini bozma dedi. Beni tehdit ediyor şimdi aklı sıra. Gündem değiştiriyor. Sen beni tehdit edemezsin. Sen beni vereceksen git, mahkeme orada. Hangi davayı kazandın? Şimdi tazminat davaları açıyorum. Bakın o paraları da alacağım, ileride Orduspor'un alt yapısına vereceğim."
Editör: TE Bilisim