ORDU - Orduspor'da bir taraftan diplerden kurtulma, diğer taraftan da teknik direktör krizi yaşanırken, mor beyazlı kulüp yönetiminin Ziya Doğan'la anlaştığı ileri sürülüyor. Ancak konuyla ilgili olarak ne Orduspor'dan, ne Başkan Nedim Türkmen'den, ne de Ziya Doğan'dan herhangi resmi bir açıklama gelmedi. 

ZİYA DOĞAN KİMDİR?

Ziyaeddin Doğan, spor kamuoyunda bilinen adıyla Ziya Doğan. Türk eski futbolcu ve teknik direktör. 1 Aralık 1961'de Gümüşhane'de dünyaya geldi. Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlüğü seçti. İstanbulspor'da 7 sene dünyaca ünlü teknik direktörlerle çalıştı, Adanaspor ile ligin son 5 haftasıyken anlaştı, 17. sıradaki takım ile 3 galibiyet ve 2 beraberlikle takımı ligde bıraktı ardından 1 sene İstanbulspor'da teknik direktörlük yaptı. Ertesi sene Beşiktaş'ta Nevio Scala'nın yardımcısı olarak görev aldı.

2001-2002 sezonunda ligin son sırasındaki Malatyaspor'un kümede kalmasını sağlayarak seneye de UEFA Kupası'na katılarak teknik direktörlüğünü kanıtladı. Bundan sonra teknik direktörlük yaptığı Trabzonspor'da Türkiye Kupası'nı kazandı ve ligi 2. bitirerek Şampiyonlar Ligi'nde oynamaya hak kazandılar. 

13. sırada bulunan Gençlerbirliği'nde o sezon ligi 5. sırada bitirdi. 7 Eylül 2006'da Trabzonspor'la anlaşarak ikinci dönemine başladı. Turkcell Süper Lig'de 2009-2010 sezonuna Diyarbakırspor'da başlayan teknik direktör Ziya Doğan, 22. haftada Diyarbakır'da, Denizlispor'a 2-0 kaybedilen maçın ardından görevinden istifa etti. 26 Mart 2010 tarihinde Bank Asya 1. Lig takımlarından Konyaspor'la 1.5 yıllığına anlaştı. Konyasporu playoff'a taşıdı ve playoff maçları sonunra Süper Lig'e çıkardı. 14 Şubat 2011'de Konyaspor Teknik Direktörlüğü'nden istifa ettiğini açıkladı. 2011-2012 sezonunun arifesinde teknik direktör Mesut Bakkal'ın istifasindan sonra teknik direktörsüz kalan Ankaragücü'nün başına getirildi. Aralık 2011'de Ankaragücü'nün ligde son sırada bulunmasından dolayı görevinden istifa etti. 
Editör: TE Bilisim