ADANA - PTT 1.Lig'in 11.Haftası'nda Adana'da Adana Demirspor'a konuk olan Orduspor, karşılaşmanın 5'inci dakikasında havlu atınca, 90 dakika sonunda evine yine eli boş döndü. Tek gol, Adana Demirspor'a 3 puan kazandırdı. Bu sonucun ardından ev sahibi takım Adana Demirspor puanını 17'den 20'ye çıkartırken, Orduspor ise averajını -16'ya düşürdü, ligin son sırasında 4 puanla demir attığı yerde kaldı.

STAD: 5 Ocak Fatih Terim
HAKEMLER: Murat Özcan, Emin Yıldırım, Seyfettin Ünal
ADANA DEMİRSPOR: Serdar Kulbilge, Mesut Saray (Dk.59 Joseph Attanah), Jacob Mulenga (Dk.72 Özgür Can Özcan), Oğuz Han Aynaoğlu (Dk.46 Tayfur Bingöl), Timur Bayram Özgöz, Ali Tandoğan, Yiğitcan Erdoğan, Şaban Özel, Hüseyin Kala, Abdülkerim Bardakcı, Cumali Bişi
ORDUSPOR: Alişan Şeker, Adem Sağlam, Emrullah Kokoç, Yasin Şahan (Dk.80 Özgen Erdem), Umut Sönmez (Dk.65 Yasin Ozan), Mesut Çaytemel, Ziya Alkurt, Volkan Özcan, Serdar Deniz, Ümit Tütünci, Yunus Şimşek (Dk.46 Hüsamettin Tut)
GOL: Dk.5 Mulenga (Adana Demirspor)
KIRMIZI KART: Dk.48 Ümit Tütünci
SARI KARTLAR: Dk.62 Emrullah Kokoç, Dk.90 Hüsamettin Tut (Orduspor), Dk.66 Şaban Özel (Adana Demirspor)

İŞTE KARŞILAŞMANIN AYRINTILARI:

Dakika 1: Karşılaşma ev sahibi Adana Demirspor'un vuruşuyla başladı. İlk atağını uzun topla yapmak istedi ev sahibi takım ancak Orduspor savunması topu kontrol etti.

Dakika 2: Derinlemesine bir pasla hücuma çıktı ev sahibi takım ancak Kaleci Alişan, zamanında çıkarak bu topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.

Dakika 3: Savunmada Emrullah Kokoç'un yatarak müdahale etmek istediği ancak başarılı olamadığı topla tehlikeli geldi ev sahibi takım ancak, Orduspor savunması topu uzaklaştırdı.

Dakika 5: (GOL) Ali Tandoğan'ın kullandığı köşe vuruşunda, kale sahasında bulunan Jacob Mulenga kafa vuruşunda topu ağlara gönderdi. Ev sahibi takım Adana Demirspor 1-0 öne geçti bu golle. Mulenga da, attığı bu golle, gol sayısını Orduspor'un attığı gol sayısıyla eşitledi, 7'nci golünü attı.

Dakika 9: Ev sahibi takım Mesut'la sağ kanattan bir kez daha atağa kalktı. Yine aynı kale sahasında Mulenga topa kafayla yükseldi ama öncesinde dokunan Kaleci Alişan, iki hamlede topun sahibi oldu.

Dakika 11: Serdar Deniz sağ kanattan Adana Demirspor cezaalanına girdi, kale önünden ortalamak istedi ancak savunmadan seken top yeniden Serdar'a çarpınca auta çıktı. Orduspor önemli bir fırsat kaçırmış oldu.

Dakika 16: Sağ kanattan Timur'la hücuma çıktı Adana Demirspor. Yunus cezaalanı çizgisi önünden topu ortaladı ancak Orduspor savunmasında Adem dikkatliydi ve topu uzaklaştırdı.

Dakika 25: Umut'un sol çaprazdan cezaalanına yaptığı ortada Ümit Tütünci topla buluştu, vuruşu direkten döndü ama öncesinde Yardımcı hakem Seyfettin Ünal bayrağını kaldırdı. Gol olsaydı bile skora etki etmeyecekti.

Dakika 27: Yiğitcan ve Timur'un paslasmasıyla Mulenga bir anda topla buluştu. Önü boştu, karşısında Kaleci Alişan vardı. Ancak zeminin azizliğine uğradı Mulenga, top sekti ve dışarı attı. Çok net bir pozisyondan yararlanamadı Mulenga.

Dakika 29: Orduspor sol kanattan Ziya'yla atağa çıktı. Ziya, kale sahasına girmek isterken Ali Tandoğan'dan kaçtı ve atağının yönünü değiştirdi. Gerilerden gelen Emrullah'ı gördü, Emrullah Kokoç çok sert vurdu, top Kaleci Serdar'ın sağından auta çıktı.

Dakika 39: Timur sağ kanattan hücuma kalktı. Cezaalanına yaptığı ortada karşısında Mulenga vardı, kafayla yükseldi ancak aynı zamanda topa yükselen Alişan'a faul yapınca Orduspor bir tehlikeden daha kurtulmuş oldu.

Dakika 40: Orduspor'da Umut cezaalanı önünde sağ taraftaki Serdar'ı gördü, savunma oyuncusunun sağından geçerek kurtulan Serdar'ın ortası Adana Demirspor Kalecisi Serdar'ın ellerinde kaldı. Önemli bir pozisyonu değerlendiremede Orduspdor.

Dakika 43: Adana Demirspor yine etkili geldi Orduspor cezaalanına. Oğuzhan iki savunma oyuncusunu birden geçerek şutunu çekti, Orduspor file bekçisi Alişan son anda uzanarak parmak uçlarıyla topu çelince savunma topu uzaklaştırdı. Adana Demirspor önemli bir pozisyonu daha kaçırmış oldu.

Dakika 45: Orduspor serbest vuruş kullandı. İki kişilik barajın önünden Serdan Deniz tam kale önüne ortaladı ancak Serdar Kulbilge çift yumrukla topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı. Bu pozisyonun ardından ilk 45 dakika da tamamlanmış oldu. Adana Demirspor 5'inci dakikada Mulenga'nın golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Ümit Tütünci ilk yarı düdüğünün ardından orta hakemle tartışıp itiraz edince sarı kartı da görerek soyunma odasına öyle girdi.

Dakika 46: Karşılaşma Orduspor'un vuruşuyla başladı.

Dakika 48: Ümit Tütünci Adana Demirspor cezaalanında hakemi aldatmaya yönelik hareket yüzünden ikinci sarı kartı gördü ve ardından kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Orta Hakem Murat Özcan pozisyona yakındı ve hemen kartını çıkardı, Tütünci de itiraz etmedi. Orduspor kalan dakikalarda 10 kişi mücadele edecek.

Dakika 56: Karşılaşma bu dakikaya kadar karşılıklı top kayıpları ve orta alan oyunuyla sürdü. Orduspor, ev sahibi takım karşısında 10 kişi mücadele ederken çok fazla da etkili bir oyun sergileyemedi. 

Dakika 58: Serdar Deniz Orduspor adına sol kanattan bir atak başlattı, Ziya'nın önüne atmak istedi ancak atağı kesen isim Yiğitcan oldu.

Dakika 68: Serdar'ın atağında Yiğitcan'ın geri pasını gören orta hakem, Orduspor lehine endirek serbest vuruş şansı kazandırdı. 

Dakika 69: Orduspor rakip takım cezaalanı içinde endirek serbest vuruşu Serdar'la kullandı ama barajdan döndü. Karambolde kalan topu Yasin Şahan değerlendiremeyince Adana Demirspor savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

Dakika 71: Tayfurla sağ kanattan Orduspor cezaalanına giren Adana Demirspor'da Tayfur'un ortasını Alişan kesti. Tek hamleyle topa sahip oldu.

Dakika 72: Orduspor filelerini havalandıran Jacob Mulenga yerini Özgürcan'a bıraktı bu dakika itibarıyla. Oyuna giren Özgürcan Özcan'ın da ligde 3 golü bulunuyor. 1988 doğumlu bu futbolcu.

Dakika 78: Köşe vuruşu kullanan Volkan'ın ortasında top birkez daha orta alana çevrildi. Ziya uzaktan kale önüne ortaladı ancak ev sahibi takım kalecisi Serdar'ın müdahalesiyle top tehlikeli bölgeden uzaklaştırıldı.

Dakika 81: Joseph Larweh Attamah sağ kanada gönderdi, Tayfur çok müsait bir alanda topla buluştu vuruşunda top auta çıktı. 

Dakika 83: Serbest vuruş kullanan Ali Tandoğan'ın ortasına Yiğitcan kafayla topa vurdu ama Alişan parmak ucuyla topu son anda kornere çeldi. 

Dakika 89: Karşılaşmada bu dakikalarda tempo oldukça arttı. Özgen'in aşırtma vuruşunda Orduspor gole çok yaklaştı. Karambolde kalan top kale direğine çarpınca top Kaleci Serdar'da kaldı.

Dakika 90: Karşılaşmaya 3 dakika daha eklendi. Karşılaşma 90+3'ncü dakikada tamamlanıyor. Adana Demirspor kendi evinde 5'inci dakikada attığı golle 3 puanın sahibi olan taraf oldu. 

"EDİTÖRÜN 90 DAKİKA KRİTİĞİ"

Orduspor, rakibi Adana Demirspor karşısına sakatlığı devam eden Landel, Ali Güzeldal, Emre Aygün, Tandia, Cemre ve Adem Sağlam'ın yanı sıra sarı kart cezalısı Volkan Koçaloğlu'dan yoksun sahaya çıktı. Mor beyazlı ekipte bir ilk de vardı. 1994 Ünye doğumlu Yunus Şimşek, 94 forma numarasıyla ilk kez PTT 1.Lig'de forma giydi. Ali Şahin'in teknik sorumluluğunda sahaya çıkan Orduspor'da Ümit Tütünci, maç öncesinde arkadaşlarıyla kenetlenerek bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Ordusporlu futbolcular görev bölgelerine dağıldı. Karşılaşmayı seyirci tribünlerinde 8-10 kişilik Orduspor taraftarı izlerken, Kulüp Başkanı Nedim Türkmen ve Teknik Patron Ziya Doğan da karşılaşmayı tribünlerden izleyenler arasında yer aldı. Ev sahibi takım Adana Demirspor'da Ali Tandoğan, Timur ve Jacob Mulenga en etkili isimler olarak bekleniyordu ki, 90 dakika sonunda öyle de oldu. 

Zaman zaman göz dolduran performansıyla dikkatleri çeken Emrullah Kokoç, Adana Demirspor maçında özellikle hatalı pasları ve sal yolduran top kayıplarıyla dikkat çekti. Gol yolunda bulunan Ümit Tütünci de, bir türlü istediği topla buluşamayınca çok fazla etkili olamadı. Orduspor'da en etkili isimlerin başında 1 gol yemesine rağmen çok kritik kurtarışlarıyla Alişan başı çekti. Adem sağlam, Serdar Deniz ve Ziya Alkurt oldukça hırslı oynayan isimler oldu. Orduspor'un en büyük hatalarından birisi ise sık sık kıskaca düşerek dar alan paslaşmalarında yaşadığı top kayıplarıydı. Bir türlü geniş alan paslaşması yapamadı. Ev sahibi takım ise Orduspor'un aksine sürekli atak, uzun ve isabetli paslarla çıkış yaptı. 2007-2008 sezonunda Orduspor'da forma giyen Yiğitcan Erdoğan, Adana Demirspor kademesindeki en etkili isimlerden birisi olması da dikkatlerden kaçmadı. 

İkinci yarıda da Orduspor sanki yenilgiyi kabullenmiş gibi bir oyun sergiledi. Ümit Tütünci'nin kırmızı kartla oyun dışı kalmasının ardından, özellikle kontra atak sağlayacak paslarda oyuncuların yavaş kalması ve koşu yoluna gelen toplara koşmaması, mor beyazlı ekibin en büyük handikabı oldu. Karşılaşmanın son çeyreğindeki Orduspor takımında bazı oyuncuların hırslı oynamaları da, 10 kişi kalmalarına rağmen ümit verdi. Ancak bu performans karşılaşmanın ilk yarı başlarında sergilenmiş olsaydı Adana Demirspor deplasmanında goller kaçınılmaz olurdu. 

Ve son olarak karşılaşma istatistiklerine bakacak olursan, 90 dakika boyunca Adana Demirspor'un 10 şutundan 5'i isabetli, Orduspor'un ise 6 şutundan sadece 1'i isabetli vuruş oldu. Her iki takım da 2'şer köşe vuruşu kullandı maç boyunca. Adana Demirspor 3 kez ofsaytta kalırken, Orduspor ise 1 kez ofsayta düştü. 20 faul yaptı ev sahibi takım, 13 faul yaptı Orduspor. Adana Demirspor'da 1 futbolcu sarı kart görürken, Orduspor'da ise 2 sarı kart, 1 de kırmızı kart vardı. 
Editör: TE Bilisim