ANTALYA - Orduspor, PTT 1.Lig'in 20.haftasında Antalya Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda Antalyaspor'a konuk oldu. Kalesinde Fornezzi, Can Arat, Mehmet Sedef, Gökhan Karadeniz gibi güçlü isimleri bünyesinde barındıran kırmızı beyazlı ekip, 1-0 öne geçtiği karşılaşmayı 90 dakika sonunda Orduspor'a 2-1 teslim etti.

"ORDU'NUN GENÇLERİ ANTALYASPOR'A HAVLU ATTIRDI!"

Özellikle geçtiğimiz hafta Adanaspor karşısında sergiledikleri performansla göz dolduran Ordusporlu genç futbolcular, aynı performansı Teknik Direktör Hüseyin Özcan'ın da birikimleriyle katlanmış bir şekilde sahaya yansıttı. Karışlaşma boyunca sahanın her tarafında olan gençler, adeta bir mucize yaratarak performanslarıyla da güçlü rakipleri Antalyasor'a havlu attırdı. Orduspor'da başta file bekçisi Göksu olmak üzere, Burak Özsoy, Murat, Burak Demireğen, Özgen, Altan, Furkan, Hüsamettin ve Yunus performanslarıyla adeta göz doldurdu. Bu maçta Orduspor'a bahis oynayanlar da, mucize galibiyetle tam 1'e 12 kazandı.

STAD: Akdeniz Üniversitesi Stadı
HAKEMLER: Volkan Bayarslan, Erdinç Sezertam, Gökmen Olgaç, Mustafa Kürşad
ANTALYASPOR A.Ş.: Fornezzi - Adem, Can Arat, Mehmet Sedef(Dk.71 Sezer), Lokman, Sakıb, Emrah(Dk.77 Şahin), Osman, Erman, Gökhan(Dk.63 Berk İsmail), Ahmet. 
ORDUSPOR: Göksu - Burak Özsoy(Dk.83 Batuhan), Tolga(Dk.46 Hüseyin), Murat, Burak Demireğen, Özgen, Altan, Furkan, Hüsamettin, Yunus, Kaptan Kaan(Dk.56 Enes) GOLLER: Dk.27 Erman (Antalyaspor), Dk.52 Burak Özsoy, Dk.75 Özgen(P) (Orduspor) 
SARI KARTLAR: Dk.66 Osman (Antalyaspor), Dk.60 Burak Demireğen, Dk.72 Özgen, Dk.75 Hüseyin (Orduspor)

"KARŞILAŞMADAN ÖNEMLİ ANLAR"

Akdeniz Üniversitesi Stadı'ndaki karşılaşmayı İstanbul Bölgesi üst klasman hakemlerinden Volkan Bayarslan yönetti. Yardımcılıklarını ise Ankara Bölgesi üst klasman yardımcı hakemlerinden Erdinç Sezertam, İstanbul Bölgesi üst klasman yardımcı hakemlerinden Gökmen Olgaç ve İstanbul Bölgesi ulusal hakemlerinden Mustafa Kürşad Filiz hakem dörtlüsü yönetti.

20'nci dakikada Can Arat savunmadan topla birlikte çıktı, Gökhan Karadeniz'le topu buluşturdu, önünü boşaltmaya çalışan Gökhan Karadeniz'in çaprazdan gelen şutunu Orduspor'un file bekçisi Göksu kornere çeldi.

26'ncı dakikada, Antalyasporlu Gökhan Karadeniz, topu ceza alanı sol çaprazından kale önüne ortaladı. Erman kafayla topu ağlara gönderdi: 1-0. 

Karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla sonuçlandı. Mor beyazlılar devre arasına 1-0 yenik girmek zorunda kaldı. Karşılaşmanın ikinci yarısında ise daha atak ve istekli bir Orduspor vardı. Mor beyazlı ekip ikinci yarının ilk dakikalarında savunmadan topu çıkarmak isterken kaptırınca, Mehmet Sedef topla buluştu, sol çaprazdan vuruşu Kaleci Göksu'dan döndü. Tehlikeyi Orduspor savunması uzaklaştırdı.

52'nci dakikada, Ordusporlu Burak Özsoy ceza alanı çizgisi üzerinden sol ayağıyla sert vurdu, top kalecinin solundan ağlarla buluştu ve skore denge geldi: 1-1.

74'üncü dakikada, Ordusporlu Hüseyin sağ kanattan cezaalanına girdi, rakibinden sıyrılmak için çabalarken Antalyasporlu Adem tarafından düşürülünce, hakem Volkan Bayarslan, penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Özgen kullandı, ters köşeye yatırdığı Fornezzi'yi top geçinde bir kez daha ağlarla buluştu ve 1-0 yenik durumda olan Ordusporlu gençler, bu golle 2-1 öne geçti.

Karşılaşmanın son dakikalarında Antalyaspor beraberlik golü bulmak için çok çabalasa da, skoru değiştirmeye yetmedi ve mor beyazlılar bu maçtan uzun zamandır hasret kaldıkları 3 puana kavuşmuş oldu.

Ligin son sırasında bulunan Orduspor, puanını tek haneli rakamlardan kurtararak 11'e yükseltirken, Antalyaspor ise bu yenilgiyle 36 puanda kaldı. Averajla aynı puana sahip olan Osmanlıspor'un da en yakın takipçisi oldu. Son sırada bulunan Orduspor'un bir üstünde ise 17 puana sahip iki takım bulunuyor. Denizlispor 16, ve Manisaspor ise 17'nci sırada.

"ELAZIĞSPOR'U KONUK EDECEK"

Orduspor, 21.Hafta'da ise kendi sahasında Elazığzpor'u konuk edecek. 20 Şubat Cuma günü oynanacak olan müsabaka saat 19:00'da başlayacak. 

"BU GALİBİYET TRİBÜNLERİ DOLDURUR"

Orduspor'un güçlü rakibi şampiyon adaylarından Antalyaspor karşısında aldığı 3 puan, Elazığspor karşılaşmasında ise Ordu 19 Eylül Stadyumu tribünlerini dolduracağı benziyor. Mor beyazlı gençler, Elazığspor karşılaşmasını da kazanırsa, düştü denilen takımlarını yeniden şahlanışa geçirmiş olacaklar.
Editör: TE Bilisim