ORDU - Altaş Tv Spor Müdürü Ahmet Öztürk'ün sorularını yanıtlayan Orduspor İkinci Başkanı İbrahim Hatipoğlu'nun olay yaratacak olan röportajı, Tam Saha programında yayınlandı. İki bölüm şeklinde verilen röportajın ilk bölümünde Hatipoğlu, Orduspor takımının neden bu hale geldiğini anlattı. İşte olay röportajda, Hatipoğlu'nun açıklamaları:

"EN BÜYÜK SORUMLU FİKRET YILMAZ"

"Kamp dönemimiz çok kötü geçti. Bolu kampında topçu arkadaşlarımız iyi çalışmamışlar malesef. Bir futbolcunun beş kilo, altı kilo, on kilo fazlalığı olur mu? Bu halde Ordu'ya döndüler. Dolayısıyla iyi bir kamp dönemi geçiremedik. Bunda benim şahsi kanaatim en büyük sorumlu Fikret Yılmaz arkadaşımız. Oradaki kondüsyonu, fizik gücünü ayarlayacak arkadaşımız kendisiyle."

"ADANASPOR MAÇI TESADÜFEN ALINDI"

"İlk maçımızda Kayseri'yle yapmıştık. Çoğu oyuncumuzu oynatamadık. Alt yapı oyuncularıyla çıktı takım, iyi de oynadı genç arkadaşlarımız. 1-0 mağlup olduk, daha sonra Adana maçını 4-2 aldık ama sahadaki performans tehlikesini görmüştüm ben. Tesadüfen alınmış bir maçtı. Ekonomik gücü olmayan takımın moral gücü de olmuyor." 

"O PARAYI GETİREN BİR BABAYİĞİT ÇIKMADI, GİDECEĞİZ AMA GELEN YOK"

Orduspor 2.Başkanı İbrahim Hatipoğlu, Altaş Tv Spor Müdürü Ahmet Öztürk'ün geçtiğimiz günlerde alınan Orduspor Seçimli Olağanüstü Kongre kararının neden iptal edildiği şeklindeki sorusunu da şu sözlerle yanıtladı:

"Niçin gitmiyoruz? Gideceğiz çoktan ama gelen yok. Yönetimsiz de bırakamayız. Sayın Nedim Türkmen'in söylediği birşey vardı. 3,5 milyonu getirene takımı bırakacağım demişti, ama o parayı getiren bir babayiğit çıkmadı. 3,5 milyonu Nedim Bey kendine istemedi. Takımın sezonu bitirmesi açısından gerekli olan para. O anlamda söylediği bir sözdü. Kongre kararı alındı, sebepleri Ordu'da çok fazla yönetici kalmadı. İstanbul'da benimle beraber 4 arkadaş var."

"DEPLASMAN KARŞILAMAMAK İÇİN İSTİFA ETTİ" 

"Ordu'daki bir çok yönetici arkadaş istifa etti. Hatta bir tanesinin deplasmanı karşılamamak için istifa ettiği söyleniyor. Orduspor yöneticisi olmak bu kadar ucuz mu yani? Bir deplasmanı karşılamaktan acizsen, o zaman hiç girme kardeşim. Bazılarının ekonomik gücü olmayabilir ama olan arkadaşlarım için söylüyorum. Kongre gitmemizin sebeplerinden biri Ordu ayağını güçlendirmekti. Sayın Enver Başkanımızla görüşmüştür. Kendisi yönetime güçlü isimler verebileceğini söylemişti fakat o isimleri bulamadık. Şimdi aynı yönetimle kongreye gitmenin bir anlamış yoktu, o yüzden kongreden vazgeçtik. Bunu kamuoyuna deklare eden kimse yok. Yaşar Bey'i severim, kendisine saygım da vardır ancak ben bu paraları taahhüt ediyorum diyerek çıkan bir arkadaşımız henüz olmadı." 

"ŞÜKRÜ BEY'İN TAVSİYESİYLE YÖNETİME GİRMİŞTİM"

Orduspor İkinci Başkanı İbrahim Hatipoğlu'nun eski Kulüp Başkanı Şükrü Bodur'la ilgili açıklamaladı da spor kamuoyunda uzunca bir süre konuşulacağa benzer. Hatipoğlu, eski Başkan Şükrü Bodur'la ilgili de flaş açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar: "Şükrü Bey, bu takıma yıllarca hizmet etmiş, benim saygı duyduğum, sevdiğim bir ağabeyimdir. Ben biliyorsunuz daha önce Şükrü Bey'in yönetiminde çalıştım. Daha sonra Nedim Türkmen'in yönetimine de Şükrü Bey'in tavsiyesiyle girmiştim. Kendileri orada olmamı istemişti."

"KARGALAR BİLE GÜLER"

"Şükrü Bey ile ilgili Nedim Bey'in yaptığı suç duyurularından dolayı ben rahatsız oldum ve istifa etmiştim. Yani baya hatalar yapılmıştı o zamanlar. Şükrü Bey, büyük paralar harcadı. Ben ona şahidim. Vicdanen rahattır o konuda. Bu zaten Ordu kamuoyu da biliyor. Kim ne derse desin, Şükrü Bey Orduspor'un parasına tenezzül ediyor diye laflar söylendi ama buna kargalar bile güler."

"İNŞALLAH TEKRAR TAKIMIN BAŞINA GELİR" 

"Şükrü Ağabey sevdiğimiz bir dostumuz, ağabeyimizdir. İnşallah tekrar takımın başına gelir de, ekonomik gücü var. Herşeyi var. Siyasi gücü var, delege gücü de var. Şükrü Ağabey bugün aday olursa kongrede kazanabilir. Öyle de bir gücü var ama neden aday olmaz, kendi bileceği iş. Ona saygı duyarım." 

"İÇİM ACIYOR, KAHROLUYORUM BUNLARI GÖRDÜKÇE"

"Ben şahsen bir Ordulu olarak, Orduspor'un yönetim kurulu üyesi olarak, ikinci Başkanı olarak, tüm Ordu halkının yanımızda olmasını istiyorum. Herşeye rağmen. Küskünlükleri, dargınlıkları bir kenara bırakalım. Bu takım bizim takımımız. Bu şehir bizim şehrimiz. İçim acıyor, kahroluyorum bunları gördükçe. Başta Sayın Belediye Başkanı Enver Yılmaz olmak üzere, kendileri çok büyük katkılarda bulundu. Allah razı olsun. Sponsorlar buldu, O'nun sayesinde bir milyon küsür bir firmadan, beşyüz bin küsür bir firmadan. Elektrik idaresiyle sponsorluk anlaşması yaparak bize maddi desteklerde bulundu. Kendisi ikinci yarı için de iki milyon lira gibi bir kaynak yaratabileceğini söylemişti. Kendisine teşekkür etmiştim. Son olaylar hepimizi üzdü ama herşeye rağmen biz Ordu halkından, seyircilerimizden destek istiyoruz."

"ORDUSPOR TAKIMINA TEPKİ GÖSTERMEYİN" 

"Bu takım Ordu'nun takımı, bu takım ne Nedim Türkmen'in takımı, ne İbrahim Hatipoğlu'nun takımı, ne Enver Yılmaz'ın takımı, ne bir başka yöneticinin takımı. 400 kişiye oynuyoruz. Ne kadar üzücü. Giresun stadı tıklım tıklım doluydu. Adana Demirspor maçına gitti, taraftar takımına sahip çıkıyor. Küsmeyelim, kızmayalım. Mutlaka tepki gösterelim ama takıma değil. Bana tepki gösterin, başkana tepki gösterin ama Orduspor'a tepki göstermeyin. Bu takım, bu şehrin takımı."
Editör: TE Bilisim