ORDU - 19 Eylül Stadyumu'nda zor günler geçiren Orduspor, bir yenilgiyle daha tanıştı. Ligin ilk yarı bitimine 2 hafta kala Albimo Alanyaspor'u ağırlayan Orduspor, karşılaşmayı 2-1 kaybetti.
İşte ayrıntılar:

STAD: 19 Eylül
HAKEMLER: Koray Gençerler, Muhammet Yumak, Mehmet Salih Mazlum
ORDUSPOR: Fomichev, Adem, Emrullah, Yasin Ozan, Umut, Ziya, Volkan, Özgen, Ulaş, Yunus, Hüsamettin
YEDEKLER: Alişan, Tandia, Mutumba, Yasin Şahan, Mesut, Ufukhan, Metin
TEKNİK DİREKTÖR: Ziya Doğan
ALBİMO ALANYASPOR: Haydar, Alper, Gökalp, Koray, Eren, Efecan, Emre, Mehmet, Adem, Tomas Borek, Deniz
YEDEKLER: Atacan, Muhammet, Ahmet, Cemil, Kazım, Tolga, Semih
TEKNİK DİREKTÖR: Hüseyin Kalpar

İLK YARI: 

Dakika 1: Karşılaşmanın başlangıç vuruşunu konuk ekip Albimo Alanyaspor yaptı ve müsabaka başladı. 

Dakika 11: Burak'ın cezaalanı dışından kullandığı serbest vuruşta top barajdan döndü, kornere çıktı. Eren'in kullandığı köşe vuruşundan Albimo Alanyaspor faydalanamadı.

Dakika 13: Sol kanattan Adem kazandığı topla hareketlendi. Karşı çaprazında bulunan Özgen'e vermek istedi ancak çok müsait bir pozisyonda olmasına rağmen top çok daha hızlı çıktı.

Dakika 15: Emrullah'ın pasıyla sol kanatta topla buluşan Ulaş'ın şutu çok etkisiz kaldı, top Kaleci Haydar'da kaldı.

Dakika 22: Albimo Alanyaspor'da Adem sarı kart gördü.

Dakika 23: Albimo Alanyaspor'da Adem, rakibine yaptığı sert hareket sonrası sarı kart gördü. Orduspor, Ziya'yla cezaalanının yaklaşık 5 metre dışından serbest vuruş kullandı ancak top farklı bir şekilde üstten auta çıktı. 

Dakika 24: Ziya Albimo Alanyaspor defansını geçti, cezaalanı önünde Kaleci Haydar'da karşı karşıya kaldı, çok akıllı bir topuk pası yaptı ama konuk ekip savunması son anda topa ayak koydu ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

Dakika 26: Metin Tuğlu oyuna girmeye hazırlanıyor. Ziya Doğan'dan son taktiklerini almaya başladı.

Dakika 27: Orduspor ilk oyuncu değişikliği hakkını kullandı. Yunus'u oyundan aldı ve yerine Metin'i oyuna dahil etti.

Dakika 29: (GOL) Albimo Alanyaspor Efecan'la bu dakikada öne geçti. Bir anda gelişen atakta Alper cezasahası içinde göğsüyle topu yumuşattı ve Efecan'ın önüne bıraktı. Kaleci Fomichev'le karşı karşıya kalan Efecan'ın şutu ağlarla buluştu: 1-0

Dakika 37: Orduspor gole çok yaklaştı. Özgen sağ kanatta topla buluştu, cezaalanına girdi yerdin pasıyla Yasin'i topla buluşturmak istedi ancak Kaleci Haydar daha hızlı çıktı.

Dakika 42: (GOL) Orduspor, bu dakika Ziya'nın golüyle beraberliği yakalıyor ve rahat bir nefes alıyor. Sol çaprazdan cezasahasına giren Ziya'nın şutu Kaleci Haydar'ın solundan ağlarla buluştu. 

Dakika 45: Sağ kanattan gelen ortaya Emrullah kafayla yükseldi, cezasahasının sağındaki Ziya'nın önüne düştü, şutu ağlarla buluştu ancak öncesinde ofsayt bayrağı havadaydı. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Ozan Soykan maça 1 dakika daha ekledi.

Dakika 45+1: Ulaş sağ çaprazdan cezaalanı içerisinde bulunan Emrullah'ı gördü. Özgen kazandığı pası kaleye gönderdi ancak top Kaleci Haydar'da kaldı. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle sona erdi. 

İKİNCİ YARI:

Dakika 46: Karşılaşmanın ikinci yarısı Orduspor'un vuruşuyla başladı.

Dakika 50: (GOL) Albimo Alanyaspor ikinci yarıya golle başlıyor. Efecan'ın sol kanattan yaptığı asistiyle topla buluşan Burak gelişine topu kaleye gönderdi ve takımının ikinci golünü attı: 1-2

Dakika 54: Albimo Alanyaspor yarı sahasında 5'e 2 yakaladı Orduspor rakibini. Sağ kanattan gelen ortaya Yasin Ozan son anda dokundu ama top az farkla yandan auta gitti.

Dakika 56: Ulaş oyundan alında ve yerini Tandia'ya bıraktı. Oyuna ilk yarıda 27'nci dakikada dahil olan Metin Tuğlu Ziya Doğan tarafından oyundan alındı. Yerini ise Martin Mutumba'ya bıraktı. Orduspor oyuncu değişikliği haklarının tamamını kullanmış oldu. Konuk ekipte ise bu dakikaya kadar herhangi bir oyuncu değişikliği olmadı.

Dakika 62: Albimo Alanyaspor'da Burak, orta hakemi aldatmaya yönelik hareket yaptığı gerekçesiyle sarı kartla cezalandırıldı.

Dakika 64 Orduspor'da Volkan sarı kart gördü. 

Dakika 66: Mutumba sol kanattan ortaladı, sağ kanada gitti. Ziya topu tekrar ortaladı, Tandia kafaya harika vurdu ancak top yandan auta çıktı. Bu arada başını kale direğine çarpan Kaleci Haydar hafif bir sakatlık geçirdi.

Dakika 69: Albimo Alanyaspor ilk oyuncu değişikliği hakkını kullandı. Emre oyundan alındı ve yerine Ahmet 14 numaralı formasıyla oyuna dahil oldu.
 
Dakika 71: Bir sarı kart daha çıkardı Koray Gençerler. Albimo Alanyaspor'da Adem, topa eliyle müdahale edince ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Konuk takım 10 kişi mücadele edecek.

Dakika 73: Mutumba sol açıktan Albimo Alanyaspor cezaalanına ortaladı. Tandia topla buluştu, ilk rakibini çalımladı vuruşunda top Kaleci Haydar'ın kucağında kaldı. Orduspor beraberlik için önemli bir fırsat kaçırmış oldu.

Dakika 74: Mutumba sol kanattan topu Hüsamettin'e gönderdi, Hüsamettin cezaalanında kale önüne ortaladı karambolde kalan topa kimse dokunamayınca savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

Dakika 80: Albimo Alanyaspor'da Kaleci Haydar, ağır hareket ettiği gerekçesiyle sarı kartla cezalandırıldı.

Dakika 81: Konuk ekipten Eren oyundan alındı. Semih oyuna dahil olan isim oldu. Hüseyin Kalpar son oyuncu değişikliği hakkını da kullanmış oldu.

Dakika 88: Ziya'nın cezaalanında yaptığı ortaya Tandia kale önünden çok sert vurdu ancak savunmadan döndü. Orduspor çok önemli bir fırsatı daha kaçırmış oldu.

Dakika 90: Karşılaşmaya 3 dakika daha eklendi.

Dakika 90+3: 19 Eylül Stadyumu'nda Albimo Alanyaspor'u konuk eden Orduspor, kendi evinde birkez daha 3 puan bıraktı. Karşılaşmayı konuk ekip Albimo Alanyaspor 2-1 kazandı.
Editör: TE Bilisim